Ceaiul antibacterian care reglează echilibrul hormonal și durerea de artrită. De ce e bine să-l bei de 3 ori pe zi

Ceaiul de mentă - Foto: Freepick @8photo
Care e ceaiul considerat bun pentru sănătatea fizică și mentală. 

Desigur, în cazul unor boli, ceaiul de mentă nu va înlocui medicamentele, dar poate ameliora unele simptome. Ceaiul de mentă îmbunătățește digestia și ajută la ameliorarea simptomelor precum greața, vărsăturile și balonarea.

Ceaiul de mentă este o sursă de antioxidanți. Antioxidanții din ceaiul de mentă joacă un rol important în prevenirea distrugerii celulelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru previne bolile cronice și îmbătrânirea prematură. Consumul a 11 grame de mentă poate oferi 2% din valoarea zilnică recomandată de vitamine.

Care e cea mai sănătoasă ciocolată și cum trebuie mâncată. 7 beneficii pe care nu le-ai știut: Celelalte ciocolate, poveri pentru organism

Reglează echilibrul hormonal. Dacă aveți un dezechilibru hormonal, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră, dar ceaiul de mentă poate fi un aliat.

Ceaiul de mentă are proprietăți antibacteriene. Menta se găsește în majoritatea produselor de îngrijire orală disponibile în comerț. Menta oferă prospețime în gură și are  proprietăți antibacteriene, care are grijă de dinți și gingii.

Reduce durerea de artrită. Ceaiul de mentă poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de artrită. Consumul ceaiului de mentă, de două ori pe zi, poate ameliora rigiditatea și durerea și poate îmbunătăți mobilitatea la pacienții cu artrită articulară.

Gargara cu ceai de mentă poate ajuta la îngrijirea bucală. Menta poate fi folosită și pentru dezinfectarea alimentelor. Există dovezi științifice că menta ucide bacteriile care provoacă intoxicații alimentare. 

Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie

Cum se prepară ceaiul de mentă. Ingrediente:

- 500 ml apă;

- 30 grame frunze de mentă.

Aduceți apa la fiert, opriți focul și adăugați frunzele de mentă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute. După strecurare, bea ceaiul. Se recomandă să beți până la 3 căni de ceai de mentă pe zi.

Ceaiul de mentă este o băutură cu conținut scăzut de calorii, care îmbunătățește digestia și ameliorează simptomele anumitor boli. Cu toate acestea, acesta nu este un remediu pentru boli, așa că dacă aveți probleme de sănătate, ar trebui să consultați un specialist.

Propolisul, inamic pentru răceli, cancer, ulcer și anemie. Cum se consumă, de fapt. Bogdan Pașcu: Tratează cam 90% din boli


Ceaiul de mentă este contraindicat:

• femeilor însărcinate și celor care alăptează;
• persoanelor cu rinichi bolnavi;
• pacienţilor cu afecţiuni hepatice;
• copiilor sub 5 ani;
• persoanelor alergice la mentă;
• persoanelor care iau sedative.

 

Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniu

 

Mănâncă zilnic pătrunjel, spun nutriționiștii, deoarece este plin de vitamine și nutrienți.  Pătrunjelul reprezintă o adevărată comoară pentru sănătate. Printre beneficiile aduse, se numără și ameliorarea durerilor cauzate de artrită, prin urmare, mănâncă zilnic pătrunjel, dacă vrei să fii sănătos.

Consumând frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Nutriționiștii recomandă să se consume frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.

Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică

Pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Planta acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.

Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct.

Beneficiile pătrunjelului

Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare a substanțelor nutritive a majorității organelor.

Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor, aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme. 

Fluorul se întâlnește în abundență în pătrunjel. Fluorul din pătrunjel are o structură complet diferită molecular de fluorul produs chimic. Citește mai multe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel