Ceaiul care curăță ficatul. Secretul naturii pentru tuse, răceală și stomac. Pune 5 frunze și lasă-l la fiert 2 minute

Ceaiul - Foto: Freepik @valeria_aksakova
Acest ceai este secretul naturii pentru 26 de afecțiuni. De ce poți să începi să-l consumi.

Crude sau în mâncare, acestea sunt adevărate surse de vindecare împotriva mai multor afecțiuni.

Ceea ce este extraordinar la acest fruct este faptul că și frunzele au proprietăți deosebite.

Datorită numeroaselor vitamine conținute în frunzele acestei plante, acestea se folosesc sub formă de infuzie și pentru stările de nervozitate, depresie, agitație, insomnie. 

Foto: Freepik

Gutuile sunt printre cele mai bogate fructe ale toamnei, acestea conțin vitaminele B1, B2, B6, E, vitamina C, cupru, calciu, fosfor, sodiu, potasiu. 

Toate părțile gutuilor sunt benefice pentru organismul uman, fructele, frunzele și sâmburii.

Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni. 

Studii recente japoneze au arătat că gutuile au substanțe importante antivirale, care au rol important în cazurile de hepatită. Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutui diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.

Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive.

De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar și gutuile crude sunt foarte utile în curele de slăbire, deoarece au proprietăți diuretice și depurative. 

Așadar, ajută la eliminarea toxinelor din organism și a kilogramelor în plus. 

De altfel, toamna este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru slăbit, având atâtea fructe și legume proaspete care ajută la detoxifiere și slăbire.

26 beneficii pentru sănătate ale frunzelor de gutui

Foto: Freepik

1. Ajută la funcționarea corectă și curățarea ficatului.

2. Ajută la relaxarea corpului și reduce stresul.

3. Bun ajutor pentru corzile vocale.

4. Reduce severitatea simptomelor legate de frig.

5. Ameliorează durerea în timpul perioadei menstruale.

6. Reduce diareea, previne indigestia.

7. Este foarte eficient pentru tuse.

8. Bun pentru bronșită.

9. Echilibrează zahărul din sânge.

10. Tratează probleme precum acneea.

11. Previne uscarea ochilor.

12. Permite rinichilor să-și îndeplinească funcțiile într-un mod sănătos.

13. Susține sănătatea digestivă.

14. Proprietăți antiinflamatorii.

15. Susține sistemul imunitar.

16. Ajută la reglarea tensiunii arteriale.

17. Controlul diabetului.

18. Proprietăți antivirale.

19. Protecția cardiovasculară.

20. Stabilizarea nivelurilor de colesterol.

21. Proprietăți anticancerigene.

22. Îmbunătățirea sănătății pielii.

23. Gestionarea greutății.

24. Susținerea sănătății ochilor.

25. Gestionarea alergiilor

26. Proprietăți antibacteriene.

Ce conțin frunzele de gutui și de ce sunt așa de bune pentru sănătate

Frunzele de gutui au beneficii pentru sănătate datorită elementelor sale nutritive. 

Foto: Freepik @jcomp

Unele dintre valorile nutriționale conținute în frunza de gutui care contribuie la beneficiile pentru sănătate ale frunzei de gutui sunt:

- Vitamina B1

- Vitamina B2

- Vitamina B3

- Vitamina B6

- Vitamina C

- Fier

- Potasiu

- Calciu

- Magneziu

- Sodiu

- Cupru

- Mangan

Cum se face ceaiul din frunze de gutui?

Pentru cei interesați de ceaiul cu frunze de gutui trebuie menționat că este indicat ca apa să nu fie fierbinte. Când este prea fierbinte își pierde din proprietăți.

- Apă (4 pahare)

- Frunze de gutui (5 bucăți)

Pregătire: Se fierbe 1 litru de apă în primul rând și se adaugă frunze de gutui și se fierbe timp de 2 până la 3 minute.

Lăsați amestecul timp de 5 minute și scurgeți și nu adăugați îndulcitori.

Dacă nu vă place gustul, puteți adăuga puțină miere.

În general, este important să cunoașteți modul corect de utilizare a frunzelor de gutui și să fiți conștienți de posibilele efecte secundare sau contraindicații.

De asemenea, trebuie să aveți grijă să culegeți frunzele din surse sigure și să le pregătiți adecvat înainte de a le utiliza în bucătărie sau în scopuri terapeutice, potrivit Plants Hospital.

Foto: Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel