Ceaiul care te scapă de insomnie. Este plin de vitamine și minerale

ceaiul care te scapa de insomnie. FOTO: Freepik @katemangostar
Ceaiul obținut se poate îmbunătăți cu scorțișoară sau miere și poate fi consumat în aceeași zi, dar și în ziua următoare.

Banana este un fruct foarte versatil, deoarece poate fi consumată atât ca atare, ca o gustare, cât și în diverse produse, salată de fructe sau celebra ”banana-bread”, în același timp este eficientă și pentru îngrijirea pielii și a părului. 

Cu un conținut bogat de vitamine, minerale și nutrienți, banana este folosită și pentru relaxare, consumată sub formă de ceai, cu sau fără coajă, după preferințe.

Ceaiul de banane, beneficii

Ceaiul de banane se obține din fierberea unei banane, cu sau fără coajă. După fierbere se scoate banana, iar lichidul obținut se consump ca atare. Datorită conținutului generos de fibre, multe persoane optează pentru ceaiul de banană fără coajă. De asemenea, acesta poate fi îmbunătățit cu scorțișoară sau miere pentru un plus de savoare.

Banana este o sursă importantă de antioxidanți hidro-solubili, inclusiv dopamina și gallocatechina, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă.

Deși bananele sunt în mod natural bogate în vitamina C, ceaiul de banane nu este o sursă bună de acest antioxidant, deoarece este sensibil la căldură și va fi probabil distrus în timpul preparării.

Poate preveni balonarea. Ceaiul de banane are un conținut ridicat de potasiu, un mineral și un electrolit important pentru reglarea echilibrului de lichide, a tensiunii arteriale sănătoase și a contracțiilor musculare.

Alungă insomnia. Ceaiul de banane conține trei nutrienți principali care ajută la îmbunătățirea somnului. Bananele sunt o sursă bună de magneziu și potasiu, care au fost asociate cu un somn bun și de calitate datorită proprietăților de relaxare musculară.

De asemenea, acestea furnizează și puțin triptofan, un aminoacid care este important pentru producerea hormonilor care induc somnul, serotonina și melatonina.

Sărac în zahăr. Ceaiul de banane poate fi un înlocuitor, de succes, al băuturilor dulci. În timpul preparării o cantitate mică din zahăr natural este eliberată în ceai, acesta acționând ca un îndulcitor natural.

Benefic pentru sănătatea inimii. Substanțele nutritive din banane au efecte benefice asupra sănătății inimii. Astfel, ceaiul de banane conține potasiu și magneziu, două elemente asociate cu scăderea tensiunii arteriale, dar  și cu reducerea riscului de boli de inimă și de accident vascular cerebral, notează Healthline.

2. -imagine fara descriere- (308800358_1066374044064735_874023460103195036_n_74963600.jpg)Banane. FOTO: Freepik @KamranAydinov

Ceaiul de banane, mod de preparare

Indiferent că preferați ceaiul de banane cu sau fără coajă, modul de preparare este similar.

Se pune apa pentru 2-3 cești la fiert, se taie banana în felii relativ subțiri, se adaugă peste apa fierbinte. Se reduce căldura și se lasă la fiert pentru 15-20 de minute.

Opțional se adaugă scorțișoară și/sau miere, după preferințe, se scoate banana din ibric și se consumă.

Ceiaul obținut se poate păstra, la rece, pentru 1-2 zile, putând fiind consumat rece sau cald, după preferințe.

Banana, informații nutriționale

Chiar dacă nu sunt informații cu privire la detaliile nutriționale ale ceaiului de banane, conținutul pe care îl are fructul în forma sa proaspătă este suficient pentru a ne face o idee la beneficiile pe care le are acest ceai inedit pentru sănătate.

Bananele conțin o cantitate importantă de fibre și antioxidanți. O sută de grame de banană are:

- calorii 89 (4,5% din Doza Zilnică Recomandată DZR)

- carbohidrați 18% DZR

- proteine 2%

- fibre 7%

- folați 5%

- niacină 4%

- piridoxină (vitamina B6) 28%

- riboflavină 5%

- tiamină 2%

- vitamina A (2%), vitamina C (15%), vitamina E (1%), vitamina K (1%)

- potasiu 8%

- calciu 0,5%, cupru 8%, fier 2%, magneziu 7%, mangan 13%, fosfor 3%, seleniu 2%, zinc 1%, potrivit Nutrition&You.

Vezi și: Călcâie crăpate, tălpi uscate, cauze și remedii. Patru soluții geniale de făcut acasă. Trebuie să încerci trucul cu banane

Bananele, benefice pentru sănătate. Cele pătate luptă împotriva cancerului

Banana, fructul cu un miros aparte, este de departe cea mai rapidă și sănătoasă gustare. Este bogată în antioxidanți, dar și o sursă importantă de energie și de stare de bine.

În cele mai multe cazuri, alegem bananele care au coaja perfectă și galbenă, însă trebuie reținut faptul că atât bananele care sunt încă necoapte, deci verzi, cât și cele care au coaja pătată sunt la fel de bune pentru sănătate.

Bananele verzi sunt bogate în amidon rezistent, care  are rolul de a ne feri de o glicemie ridicată, dar și să ne protejeze de bolile specifice colonului, conferind în același timp o stare de sațietate și reducere a rezistenței la insulină.

La extrema cealaltă, bananele cu pete maronii, lucru care arată că sunt foarte coapte, nu trebuie neglijate, deoarece acestea conțin o substanță, denumită TNF-alfa, factorul de necroză tumorală, care are puterea de a lupta împotriva celulelor canceroase.

Pe măsură ce bananele încep să se coacă, petele maronii încep să se formeze pe coaja lor. Cu cât aceste pete sunt mai numeroase, cu atât banana este mai utilă. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Care sunt stadiile somnului și de ce trebuie să dormi 7-9 ore. Pautov: Nu deschizi această canalizare a creierului și toate deșeurile vor rămâne acolo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel