Ceaiul care ajută reglarea tensiunii și înlătură insomniile. Fecioru: Bem o săptămână, 10 doze de câte trei înghițituri, în timpul mesei

ceaiul care ajuta reglarea tensiunii si inlatura insomniile. FOTO: Freepik @olegdoroshenko
Ceaiul are o multitudine de beneficii și poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii. Lidia Fecioru recomandă să fie administrat în cure de câte o săptămână.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit condimentul cu proprietăți benefice asupra circulației sanguine, a digestiei, dar și cu efect asupra insomniei, acesta determinând o relaxare a organismului. 

”Ceaiul de semințe de mărar. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, duce la normalizare, practic, împotriva constipației, a durerilor de stomac, a reținerii de lichide, cei care au pierdere de urină. Este bun inclusiv împotriva insomniilor, pentru colicile copiilor mici.

Se ia o lingură cu vârf de semințe de mărar, se pun într-un castron, se toarnă apă fiartă, o jumătate de litru peste, se învelește într-un prosop și se lasă 40 de minte. 

După cele 40 de minute, stoarcem ceaiul și bem o săptămână, în jur de 7-10 doze a câte 2-3 înghițituri pe zi. Dacă nu avem probleme, putem bea 2-3 zile, odată la 2 săptămâni”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

În ceea ce privește precauțiile, bioenergoterapeutul a precizat că acest ceai nu trebuie băut nici pe stomacul gol, dar nici după masă. ”E bine să îl bem chiar în timpul mesei, ca să se ducă cu alimentația înainte”.

De asemenea, mai spune Lidia Fecioru, cura cu ceai de semințe de mărar poate fi făcută ca ”o profilaxie, de două ori pe lună, mai facem câteva zile, depinde cum simțim nevoia”.

Vezi și: Primul caz de Alzheimer la un pacient tânăr. A fost nevoit să abandoneze școala

Semințele de mărar, alte beneficii

Semințele de mărar au beneficii nutritive. O lingură de semințe de mărar asigură 8% din doza zilnică recomandată (DZR) de calciu, 6% din DZR de fier și până la 5% DZR de magneziu, fier, fosfor, mangan și potasiu.

Mai mult decât atât, semințele de mărar, prin gustul aromatizat, pot înlocui cu succes sarea.

2. -imagine fara descriere- (hand-holding-dish-dill-seeds-seasoning-isolated-white-background_77787900.jpg)

Semințe de mărar. FOTO: Freepik @cloud7days

Atât frunzele de mărar, cât și semințele de mărar sunt bogate în mai mulți compuși vegetali cu proprietăți antioxidante, inclusiv:

- flavonoizi. Acești compuși vegetali au fost asociați cu reducerea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, dar și anumite forme de cancer. De asemenea, flavonoizii joacă un rol important în sănătatea creierului.

- terpenoizi. Acești compuși se regăsesc în uleiul esențial și pot proteja împotriva afecțiunilor hepatice, cardiace, renale sau cerebrale.

- tanini. Aceștia sunt responsabili cu gustul ușor amar din plante și au arătat că au au proprietăți antioxidante puternice, precum și efecte antimicrobiene, arată Healthline.

Vezi și: Cancerul de vezică urinară, boala mai frecventă la bărbați. Urolog: Este incriminat în apariția a 50-60% dintre tumorile vezicale

De asemenea, uleiul de mărar, obținut din semințele de mărar are proprietăți antispastice, carminative, digestive, dezinfectante, galactagogice (ajută la secreția de lapte matern) și sedative.

Uleiul esențial, eugenolul, din mărar a fost folosit în scop terapeutic ca anestezic local și antiseptic.

-a constatat, de asemenea, că eugenolul reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici, însă sunt necesare studii suplimentare detaliate pentru a-i stabili rolul, potrivit Nutrition&You.

Vezi și: Alimentele ultraprocesate, risc crescut de cancer. Nutriționist: Câștigăm la timp și pierdem la sănătatea noastră

Mărarul, alte utilizări

Conform studiilor efectuate de-a lungul timpului, s-a dovedit că mărarul are proprietăți antioxidante, antihiperlipidemice, cardioprotectoare, antistres, antihipercolesterolemie.

De asemenea, mărarul are capacitatea de a vindeca și reduce riscul apariției unor afecțiuni:

- ameliorează problemele digestive

- detoxifică organismul și întărește sistemul imunitar

- susține sănătatea inimii

- reduce riscul apariției diabetului zaharat

- scade colesterolul din sânge

- susține sănătatea cavității bucale

- susține sistemul osos

- ameliorează problemele menstruale.

Alte beneficii: poate ajuta la prevenirea unor forme de cancer, susține sănătatea sistemului imunitar, menține buna funcționare a vederii, crește libidoul, reglează problemele aparatului de reproducere feminin și masculin, vindecă rănile, ajută la formarea oaselor, întărește metabolismul, ameliorează spasmele musculare, tratează problemele hepatice, dizolvă calculii biliari, ameliorează afecțiunile tractului urinar.

Vezi și: Cum trebuie să avem grijă de păr și scalp în sezonul rece. Dermatolog, despre rutină: 1-2 ori pe săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel