Ceai de măceșe, cel mai bun aliat împotriva răcelii. Are de 50 ori mai multă vitamina C decât citricele

Ceaiul de măceșe poate fi un aliat împotriva răcelii datorită conținutului mare de vitamina C. 

Ceaiul de măceşe este un bun stimulator al sistemului imunitar. Măceșele conţin de 50 de ori mai multă Vitamina C decât citricele. Acest ceai întăreşte imunitatea, prevenind răcelile. Prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale, fructele dau rezultate uimitoare şi în caz de anemie, scrie click.ro.

Acest fructe conțin și vitaminele A, D, E, B1 (vitamina bunei dispoziţii), B2 ( susţine organismul în acţiunile solicitante), K (implicată în procesele de coagulare a sângelui),  minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii. 

Ceaiul de măceşe este un remediu excelent pentru intoxicaţii, diaree, afecţiuni hepatice. Antioxidanţii din compoziţia măceșelor au un rol protector pentru inimă. Infuzia de măceşe scade tensiunea arterială şi normalizează circulaţia sângelui.

Într-un studiu privind conținutul de antioxidanți din șase extracte de fructe, măceșele s-au dovedit a avea cea mai mare capacitate antioxidantă (vezi studiu AICI). Mai precis, s-a constatat că au niveluri ridicate de polifenoli, carotenoizi și vitamine C și E, toate având proprietăți antioxidante puternice. 

Cercetările sugerează că ceaiul de măceșe poate ajuta la scăderea în greutate.

Studiile arată că ceaiul de măceșe este bogat într-un antioxidant numit tilirosid, care poate avea proprietăți de ardere a grăsimilor.

Într-un studiu de 8 săptămâni la șoareci predispuși la obezitate, cei hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi conținând 1% extract de măceș au câștigat semnificativ mai puțină greutate corporală și grăsime decât animalele care nu au primit suplimentul (vezi studiu AICI).

 

Cum prepari ceaiul de măceșe

 

Ai nevoie de două linguri de măceşe proaspete sau o lingură de măceşe uscate zdrobite şi o cană cu apă clocotită. Fructele se pun într-o cană de porţelan, iar deasupra se toarnă apa clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 15 minute. După aceea, se strecoară şi se bea călduţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel