Cea mai bună dietă pentru anul 2019

Pentru mulți oameni începutul noului an înseamnă începutul unei noi diete. Dar care este cel mai bun mod de a mânca, dacă doriți să scăpați în greutate? Care este cea mai bună dietă pentru anul 2019? Experții în nutriție au analizat mai multe regimuri alimentare și au intocmit un top al dietelor sănătoase.

Conform revizuirii anuale a dietelor din Statele Unite și World Reports pentru avea o alimentație sănătoasă, cel mai bun plan de dietă este dieta mediteraneeană. Dieta DASH utilă în hipertensiune a fost clasată pe locul al doilea în lista generală a revistei Best Diet 2019, urmată de planul Flexitar. Toate cele trei planuri se concentrează pe consumul unei diete bazate în principal pe plante (legume, fructe și cereale integrale), grăsimi sănătoase și surse de proteine slabe.

,,Sper ca aceste clasamente să conducă oamenii în direcția de a face ceva sănătos. Mi-aș dori, totuși, să nu fim atât de obsedați de scăderea în greutate și de diete, în sine. Aș vrea să mă axez pe adoptarea unui stil de viață sănătos, cum ar fi consumul unei diete mai vegetale, obținerea unui exercițiu regulat, toate lucrurile care ne ajută să trăim o viață mai bună", a declarat nutriționistul Samantha Heller de la NYU Langone Health din New York City.

În acest scop, ea a spus că primele trei diete sunt similare în conținutul lor alimentar și toate pot fi regimuri de alimentație sănătoasă. Dieta mediteraneană a fost legată de creșterea longevității și de reducerea riscului de boli cronice, se arată în raport. Dieta mediteraneană a fost, de asemenea, clasată pe mai multe categorii, printre care: cele mai ușoare diete de urmat, cele mai bune diete pentru o alimentație sănătoasă, cea mai bună dietă pentru diabet și cea mai bună dietă pentru o inimă sănătoasă.

Dacă vă doriți să pierdeți în greutate, câteva planuri alimentare care au depășit clasamentul pentru cele mai bune regimuri de slăbit sunt: WW (Weight Watchers), Dieta flexibilă, Dieta vegană, Programul HMR Atkins, dieta Keto și Optavia.

În opinia nutriționistului american, problema cu planurile care se concentrează pe pierderea rapidă în greutate este că nu vă învață cum să mâncați bine în fiecare zi.

,,Din aceste tipuri de diete, de multe ori nu înveți cum să gestionezi sărbătorile, zilele stresante sau ocaziile speciale. Nu dezvolți strategii pentru viață. Cele mai utile diete care trebuie urmate includ dieta mediteraneană, dieta Flexitar și WW (Weight Watchers)", a spus ea.

Un grup de experți în nutriție a revizuit 41 de planuri de dietă. Specialiștii acestui grup au subliniat importanța unor diete bine echilibrate și durabile, care nu sunt prea restrictive. Aceste tipuri de diete pot ajuta la însușirea obiceiurilor alimentare pe tot parcursul vieții. Dieta Mayo Clinic și dieta MIND sunt mai sănătoase și mai durabile decât planurile de pierdere în greutate, cum ar fi dieta Ketogenic sau Atkins, au concluzionat membrii grupului. Deși dieta populară Keto s-a clasat în top pentru o pierdere rapidă în greutate, pe lista celor mai bune diete s-a poziționat la numărul 38. Alte diete din partea de jos a listei au inclus dieta Dukan, dieta Resetarea corpului și dieta Whole30, arată MedicineNet.com.

,,Cred că dietele care nu fac diferența între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase, de-a lungul timpului sunt în cele din urmă o abordare nesănătoasă de a pierde în greutate. Alegerea unei diete este un lucru foarte individual", a remarcat Heller, adăugând că trebuie să găsiți un plan de dietă care să funcționeze bine pentru dumneavoastră. Și, unul care să vă învețe să mănâncați sănătos toată viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel