Ce vaccin contra gripei îi faceți copilului? Atenție, părinți!

Vaccin
În România, teoretic (pentru că deja multe farmacii nu mai au, n.r.), se găsesc trei tipuri de vaccin. Dintre acestea numai două pot fi făcute copiilor mici, explică dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie și Coordonator, Grupul de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicina Familiei. Informații vitale pentru părinți! Iată ce vaccinuri se fac copiilor și cum:

O fetiță în vârstă de doi ani a primit, la o clinică privată, vaccinul pentru adulți. Din fericire copilul nu a avut efecte secundare, dar dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie și Coordonator, Grupul de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicina Familiei a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce vaccinuri contra gripei se găsesc în România și cui se fac acestea.

1. Trivalent se administrează începând cu 6 luni la orice vârstă,

2. Vaxigrip Tetra care se administrează începând cu vârsta de 6 luni până la orice vârstă;

3. Influvac tetra care se administrează doar persoanelor peste 18 ani.

Vaccinul trivalent cum se face

Dr. Gindrovel Dumitra a prezentat și chema de vaccinare cu vaccin trivalent:

- Pentru copiii 6 luni - 3 ani se va administra 0,25 ml (o jumătate de doză)

- Pentru persoanele cu vârsta mai mare de 3 ani se va administra 0,5 ml ( doza întreagă)

- Pentru copiii 6 luni - 8 ani care se vaccinează prima dată se vor administra 2 doze la interval de o lună între ele" .

Vaccinurile tetravalente, cum se fac

„Doresc însă să atragem atenția asupra schemei de administrare a vaccinului gripal tetravalent care este oarecum diferit la copii. În acest moment sunt disponibile pe piata in Romania 2 produse tetra: Vaxigrip tetra si Influvac tetra.

1. Vaxigrip tetra se poate administra începând cu vârsta de 6 luni. Pentru copiii 6 luni - 3 ani, se va administra aceeași doza ca la adult (0,5 ml). Adică fiola întreagă și nu jumătate. În rest rămâne la fel. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni - 8 ani (inclusiv) care primesc pentru prima oară vaccinul gripal, se administrează 2 doze la interval de o lună.

2. Influvac tetra se poate administra în acest moment (conform prospectului) doar persoanelor adulte", a explicat acesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel