Ce trebuie să știi despre cea mai populară dietă din România. Cori Grămescu: Cea mai nesănătoasă. Nu există ceva mai rău

dieta - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Ce trebuie să știi despre cea mai populară dietă din România care promite că vei scăpa de kilogramele nedorite în numai trei luni.

Ce trebuie să știi despre cea mai populară dietă din România. Aceasta promite că vei scăpa de kilogramele în plus în numai 90 de zile. Dieta RINA sau Dieta celor 90 de zile este o nouă dietă care a devenit la modă în ultimele luni și care ne promite să slăbim fără să ne înfometăm și să mâncăm de toate. Este o dietă concepută pentru o pierdere în greutate treptată, susținută în timp.

Această dietă a fost concepută de un atlet american de înaltă performanță și succesul ei se bazează pe disocierea alimentelor pentru a produce schimbări metabolice în organism care să motiveze pierderea în greutate.

Este concepută pentru persoanele care trebuie să slăbească mult, nu este o dietă rapidă pentru a pierde 5 kilograme, ci este o dietă pe termen lung (aproximativ 3 luni) cu care se pot pierde peste 20 de kilograme , potrivit autorului ei.

În dieta RINA, nu este eliminat niciun tip de aliment, cu excepția băuturilor alcoolice și a cofeinei, care nici ea nu este indicată. Bineînțeles, nu puteți amesteca alimentele , în fiecare zi veți consuma un singur tip de aliment.

Vezi și: Care este cea mai mare greșeală pe care o facem în diete. Cori Grămescu: Dietele care promit că slăbești 5 kg într-o săptămână, nerealiste

Dieta RINA, riscuri

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a vorbit în cadrul emisiunii Pastila de Sănătate, moderată de Georgiana Ioniță Toader, la DC MEDICAL și Spectacola, despre pericolele dietei RINA.

”Dieta RINA este cea mai nesănătoasă dietă pe care o poți ține. Nu există ceva mai rău de atât pentru corpul unei femei. Este cea mai populară dietă din România. Dieta aceasta de tip disociat, dieta RINA, este cea mai populară pentru că este gratis, în primul rând.

Toată lumea o ține pentru că nu vrea să facă sport și se minunează că ajung la menopauză cu 20-30 de kg în plus și analizele de sânge în toate direcțiile”, a spus Cori Grămescu, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Vezi și: Cum stabilim o relație sănătoasă cu mâncarea. Alimentele, tratament pentru corp. Cori Grămescu: Așteaptă momentul perfect să se alinieze astrele

Sănătatea digestivă, ce trebuie să ținem cont

Nutriționistul a explicat la ce trebuie să fim atenți pentru a nu ne afecta sănătatea digestivă.

”Pentru sănătatea digestivă sunt câteva componente:

Să avem mâncarea din surse preponderent neprocesare, mâncare integrală, mâncare minim procesată. Între a alege o bucată de parizer și carne, alegem carnea. Cel mai important lucru este ca 80% din mese noastre să fie din ingrediente neprocesate.

Pentru sănătatea digestivă este extrem de important să avem un aport corect de fibre din surse diverse. Pentru a asigura tot acel substrat pentru bacteriile sănătoase din intestinul nostru, avem nevoie de la 20 până la 50 de sortimente de legume și fructe într-o perioadă de timp. În 2-3 săptămâni cam atâtea sortimente de legume și fructe trebuie să mâncăm. Asta ne asigură că bacteriile din intestinul nostru au cu ce să se hrănescă și proliferează cele care sunt sănătoase pentru noi.

Avem nevoie de proteine pentru că acestea asigură un ritm de golire optimă al tractului digestiv. Din momentul în care noi mâncăm până în momentul în care ieșim la toaletă, avem nevoie de un interval de timp pentru ca toți nutrienții să se poată absorbi pe fiecare segment al tractului nostru digestiv. Dacă nu mâncăm proteine se golește prea repede tractul digestiv și pierdem absorbția”, a mai spus Cori Grămescu.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel