Ce spune sănătatea inimii despre ochii tăi. Concluziile unui studiu

Apariția unui cerc gri în jurul irisului poate fi semn de boli cardiovasculare
Cercetătorii au descoperit o asociere în sănătatea cardiovasculară și cea a ochilor.

Cercetătorii din Texas, SUA, au descoperit că sănătatea cardiovasculară ideală este asociată cu șanse mai mici pentru bolile oculare, îndeosebi retinopatia diabetică. Studiile anterioare au confirmat legătura dintre bolile ochilor și anumiți factori precum fumatul, obezitatea sau hipertensiunea arterială. Cercetătorii de la Centrul de Sănătate al Universității Texas Tech, SUA, au analizat datele a 6.118 adulți cu vârsta de 40 sau mai mulți ani care au participat la Studiul Național de Sănătate și Nutriție dintre anii 2005-2008. 53% dintre participanții au fost femei.

”În general, credem că abordările primare de prevenire și depistare precoce a bolilor oculare sunt importante, considerând că peste jumătate din decesele cauzate de boli oculare și boli cardiovasculare sunt cunoscute ca fiind prevenibile", susțin autorii studiului.

Ei au recomandat ca screeningul pentru bolile oculare să fie încorporat în screeningurile clinice și pe populație existente pentru bolile cardiovasculare. Cercetarea lor arată că un stil de viață sănătos duc la o sănătate a inimii și vaselor de sânge.

Asociația Americană a Inimii vorbește de 7 factori de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare - fumatul, activitatea fizică regulată, dieta sănătoasă, menținerea greutății normale și controlul nivelului colesterolului, tensiunii arteriale și al glicemiei. Iar adoptarea unui stil de viață sănătos este asociată cu șanse mai mici de degenerare maculară legată de vârstă, retinopatie diabetică, cataractă și glaucom. Persoanele cu o sănătate cardiovasculară optimă au avut 97% la sută mai mici de retinopatie diabetică în comparație cu persoanele cu o sănătate cardiovasculară inadecvată, mai arată comunicatul cercetătorilor americani.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel