Ce și cum trebuie să mâncăm în noaptea de Revelion. Anca Hâncu: Să fie o bucurie, nu un chin digestiv

revelion - FOTO: Freepik@vershinin89
EXCLUSIV
Ce și cum trebuie să mâncăm în noaptea de Revelion. Preparatele culinare din această perioadă sunt grele pentru ficat. Iată cum trebuie să mâncăm în noaptea dintre ani.

În noaptea de Revelion, alegerea alimentelor și modul în care le combinăm pot influența confortul digestiv și sănătatea în general. Dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale și nutriționist, oferă sfaturi pentru o experiență culinară plăcută și ușor de digerat în noaptea dintre ani.

Se recomandă evitarea combinațiilor prea bogate caloric și a amestecului excesiv de grăsimi. Este indicat să evităm consumul simultan de alimente precum maioneză și carne foarte grasă în aceeași masă. Se sugerează realizarea de pauze între felurile de mâncare, de exemplu, după aperitive, se pot face activități precum dansul sau socializarea pentru a permite organismului să digere în mod eficient.

”Trebuie să ne ferim să facem combinații prea bogate caloric, combinații între mai multe tipuri de grăsimi, să nu mâncăm și maioneză și carne foarte grasă la aceeași masă. Trebuie să facem și pauze, adică după apertiv, ieșim, dansăm, povestim și să lăsăm cam două ore între felurile pe care le consumăm de Revelion.

De Revelion începem cu mici aperitive la care putem reduce din cantitatea de pâine și mai mult gustăm din fiecare, le combinăm cu diverse salate, după care vine un pește pe care nu e nevoie să îl mâncăm cu foarte multe garniture. Lăsăm tot o oră și jumătate – două.

Apoi, urmează o nouă masă, un curcan și putem renunța la sarmalele care mai vin și pe la 1:00 pentru că va fi mult mai greu să le digerăm. Apoi, mâncăm o prăjitură, o felie de tort și ne ajută foarte mult să ne menținem greutatea”, a explicat dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion

”Ce e bine de Revelion este să dansăm, să ne mișcăm, să fim activi, să bem apă, să ne hidratăm foarte mult în așa fel încât acestă sărbătoare să fie o bucurie și să nu fie un chin digestiv”, a explicat dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Meniul propus promovează aperitive ușoare, salate, pește și curcan, cu o atenție specială acordată temporalității și aportului moderat de alimente. În plus, încurajează hidratarea constantă și activitatea fizică, subliniind importanța păstrării unui echilibru între bucuria festivităților și grijile pentru sănătate. Astfel, aceste recomandări contribuie la transformarea experienței culinare de Revelion într-un moment plăcut și sănătos.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel