Ce se va întâmpla cu cei care NU s-au vaccinat și au trecut prin COVID. Dina, Pfizer: Riscurile pe care le vor avea de ÎNFRUNTAT

Ce se va întâmpla cu cei care NU s-au vaccinat și au trecut prin COVID - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Gabriel Dina, Corporate Affairs and Health&Value Manager, Pfizer România, a vorbit despre efectele post-COVID-19.

"Așteptăm cu toții să ne întoarcem la normal, după doi ani de pandemie, pandemie ce ne-a dat viața tuturor peste cap. Sper că pentru cei din sănătate, obiectivul este unul mult mai ambițios, acela de a reconstrui o stare de normalitate mult mai bună decât cea de dinainte de pandemie, când 1 din 2 decese din România erau premature și prevenibile în lumina cunoștințelor și tehnologiilor medicale actuale.

Ce este BRAIN FOG, simptomul long-COVID. Trifan, SANADOR, despre descoperirile făcute acum: Deloc de neglijat!

În mod tragic, în acești doi ani de pandemie, peste 120.000 de români și-au pierdut viața, lăsând îndoliate zeci de mii de familii și mii de copii orfani de cel puțin un părinte.

Ceea ce este și mai tragic e că cea mai mare parte a acestor decese au fost înregistrate în cel de-al doilea an pandemic, an în care am avut la dispoziție metode diagnostice, vaccinuri eficace și sigure și medicamente inovative pentru a limita impactul pandemiei și a preveni toate aceste decese, formele severe, cazurile de spitalizare.

Acum suntem pe o pantă descendentă a celui de-al 5-lea val pandemic, ne uităm mai optimiști în viitor și cu speranța că nu vom mai avea multe hopuri de trecut, vom ajunge într-o fază endemică în care să fim bine înțeleși, nu vom fi cu toții lipsiți de riscuri.

O bună parte dintre cei care au ales să nu se vaccineze au trecut prin boală și vor avea de înfruntat riscurile COVID persistent. Studiile recente apărute ne arată o frecvență mare ale acestei patologii care este în curs de definire. Se apreciază că undeva între 5 - 10% din populația ce a trecut prin boală, indiferent de formă, va rămâne cu afectări cardio-vasculare sau neurologice sau la nivelul altor organe.

Aceste lucruri vor crea o presiune adițională pentru sistemul de sănătate pentru vremurile ce vor veni.

O altă categorie importantă la risc este reprezentată de cea a pacienților vârstnici de peste 65 de ani, pacienți cu boli cronice, cu sistem imuno-suprimat, persoane care vor avea de înfruntat niște riscuri adiționale din cauza foarte probabile reemergențe ale unor infecții respiratorii determinate de virusuri sau bacterii precum Streptococcus pneumoniae, care erau în circulație importantă înainte de pandemie și a cărei transmisie a scăzut mult datorită măsurilor de control a pandemiei", a declarat Gabriel Dina, în cadrul dezbaterii "Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID", organizată de DC Media Group.

Cum știi că suferi de long-COVID și în cât TIMP apar simptomele. Trifan: Dacă în acest interval nu apar, AI SCĂPAT!

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel