Ce se întâmplă în corp dacă mănânci o jumătate de avocado zilnic

O jumătate de avocado pe zi, mâncat la prânz, ar putea suprima apetitul și, ulterior, ar putea conduce la pierderea kilogramelor nedorite, susțin oamenii de știință. 

Potrivit unei recenzii din septembrie 2016, publicată în Advances in Nutrition, consumul de alimente întregi care conțin o cantitate semnificativă de fibre, proteine ​​sau cereale integrale, contribuie la sațietate. Această senzație de sațietate este esențială pentru a pierde în greutate sau pentru a preveni creșterea în greutate, deoarece te împiedică să te supraalimentezi.

 

Avocado pentru pierderea în greutate

Avocado este bogat în fibre și grăsimi. Aproximativ 15 la sută dintre grăsimi sunt saturate, dar majoritatea sunt grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă și care ajută organismul să absoarbă vitamine solubile, precum vitaminele A și E. De asemenea, fibrele din avocado contribuie la sațietate, ceea ce te poate face să mănânci mai puțin.

Avocado conține mai multe proteine ​​decât multe alte fructe și legume și este, de asemenea, o bună sursă de potasiu și magneziu, care sunt importante pentru funcția musculară.

 Un studiu publicat în noiembrie 2013 în Nutrition Journal a descoperit că adăugarea unei jumătăți de avocado la fiecare prânz poate ajuta persoanele supraponderale să se simtă mai sătule și să-și reducă dorința de a mânca în orele de după masă.

Mai mult,avocado este un aliment antiinflamator, ceea ce poate avea efecte benefice și asupra metablismului. 

Dacă încercați să slăbiți, aveți grijă totuși la dimensiunile porțiilor. Un sfert din avocado are 80 de calorii și 8 grame de grăsime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel