Ce se întâmplă în corp când mănânci semințe de dovleac. Lucrul pe care nu l-ai știut până acum când le-ai mâncat

Ce se întâmplă în corp când mănânci semințe de dovleac - Foto: Freepik @jcomp
Ce se întâmplă în corp când mănânci semințe de dovleac. Ce efect au pentru sănătate și sigur nu ai știut până acum când le-ai mâncat. La ce să ai mare grijă.

Dovleacul este o legumă sănătoasă și gustoasă, iar consumul său, inclusiv al semințelor, poate avea beneficii pentru sănătate.

Semințele de dovleac sunt mici comori nutriționale, bogate în substanțe benefice pentru sănătate.

Semințele de dovleac sunt bogate în nutrienți precum proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. În general, consumul de semințe de dovleac este sigur și poate aduce diverse beneficii.

Cum știi dacă ai o aluniță periculoasă. Cum recunoști un MELANOM. Mihaela Leventer: Evoluează tăcut, FĂRĂ simptome

Beneficii ale consumului de semințe de dovleac

1. Nutriție

Semințele de dovleac sunt surse excelente de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, fibrele, grăsimile sănătoase, vitaminele și mineralele. Acestea includ magneziu, zinc, potasiu, fier, vitaminele E și K.

2. Sănătatea inimii

Grăsimile sănătoase din semințele de dovleac, cum ar fi acizii grași omega-3 și omega-6, pot contribui la sănătatea cardiovasculară prin reducerea inflamației și a nivelului de colesterol. De asemenea, pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale normale.

3. Sănătatea prostatei

S-a sugerat că substanțele din semințele de dovleac ar putea avea beneficii pentru sănătatea prostatei, în special datorită conținutului de fitosteroli.

Fitosterolii din semințele de dovleac pot ajuta la menținerea sănătății glandei prostate și pot contribui la reducerea riscului anumitor afecțiuni ale prostatei.

4. Digestie sănătoasă

Cum ne afectează culorile. Ce stări îți poate declanșa culoarea galben

Fibrele din semințele de dovleac pot susține o digestie sănătoasă și pot ajuta la prevenirea constipației.

5. Controlul greutății

Datorită conținutului lor ridicat de fibre și proteine, semințele de dovleac pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și pot contribui astfel la controlul greutății.

6. Sănătatea oaselor

Conținutul de magneziu, fosfor și zinc din semințele de dovleac poate contribui la menținerea sănătății oaselor și a sistemului osos în general.

7. Sistemul imunitar

Zincul din semințele de dovleac are un rol important în funcționarea normală a sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și inflamației.

8. Sănătatea pielii

Vitamina E și alte substanțe antioxidante din semințele de dovleac pot contribui la menținerea sănătății pielii, protejând-o împotriva deteriorării oxidative cauzate de radicalii liberi.

La ce să ai grijă înainte să consumi semințe de dovleac

Cu toate acestea, înainte de a consuma semințele de dovleac sau orice alt aliment nou, este întotdeauna bine să ții cont de anumite aspecte precum:

- Alergii

De ce te trezești obosit. Care sunt cauzele care te împiedică să ai un somn odihnitor

Dacă ai alergii alimentare sau sensibilități, consultă un specialist în sănătate înainte de a consuma semințe de dovleac.

- Cantitate

Consumul moderat este cheia. Semințele de dovleac sunt dense în calorii, așa că nu exagera cu cantitatea pentru a nu depăși aportul caloric recomandat.

- Pregătirea

Pentru a îmbunătăți digestibilitatea și asimilarea nutrienților, unele persoane preferă să prăjească sau să prăjescă ușor semințele de dovleac înainte de a le consuma.

- Interacțiuni cu medicamente

În unele cazuri, anumite alimente, inclusiv semințele de dovleac, pot interacționa cu medicamentele pe care le iei. Este bine să consulți medicul dacă iei medicamente regulate.

Deci, consumul de dovleac, inclusiv a semințelor, poate fi benefic pentru sănătatea ta, însă este important să fie parte a unei alimentații echilibrate și sănătoase.

Este important să consumi semințele de dovleac cu moderatie, ca parte a unei alimentații echilibrate. Semințele pot fi adăugate la cereale, iaurt, salate sau pot fi consumate ca gustare sănătoasă.

Dacă ai alergii sau alte condiții de sănătate, este întotdeauna bine să consulți un specialist în nutriție sau medicul tău înainte de a adăuga semințele de dovleac în dieta ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel