Ce se întâmplă dacă ții verdeața în frigider. Ce s-a întâmplat după 9 zile

ce se intampla daca foto:freepik@sonjachnyj
EXCLUSIV
Ce se întâmplă dacă ții verdeața în frigider - experiment personal. Ce s-a întâmplat după 9 zile.

Păstrarea verdețurilor proaspete poate fi o provocare pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, cu puțină grijă și câteva tehnici simple, puteți menține frunzele de pătrunjel și mărar proaspete și gustoase timp de mai multe zile sau chiar săptămâni. Iată cum am reușit acest lucru și ce alte legume și verdețuri ar trebui sau nu ar trebui să păstrați în frigider.

Vezi și: Ceaiul care ameliorează anxietatea. Este renumit pentru capacitățile sale vindecătoare

Experimentul cu pătrunjel și mărar

Am început experimentul punând două mici buchețele de pătrunjel și mărar într-un pahar cu apă. Înainte să le pun în apă, am tăiat cozile acestor verdețuri pe diagonală, permițându-le să absoarbă mai bine apa. Apoi, am pus paharul în frigider și am monitorizat starea verdețurilor timp de 9 zile. La fiecare 3 zile, am schimbat apa pentru a le menține prospetimea.

Rezultatele au fost uimitoare. După 9 zile, frunzele de pătrunjel și mărar au rămas proaspete, nu s-au vestejit și aveau o aromă proeminentă. Tulpinile erau tari și sănătoase, iar aspectul general al acestor verdețuri era unul proaspăt și apetisant.

Cum puteți depozita verdețurile pentru a le păstra proaspete

Experimentul nostru arată că păstrarea verdețurilor în apă poate prelungi semnificativ durata lor de prospețime. Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a păstra verdețurile proaspete:

Spălați-le și uscați-le: Înainte de a le introduce în frigider, spălați verdețurile cu grijă și uscați-le bine. Umiditatea excesivă poate duce la putrezire.

Cozile în apă: Așa cum am menționat în experiment, tăierea cozilor pe diagonală și așezarea verdețurilor în apă poate ajuta la menținerea lor proaspete. Schimbați apa la fiecare câteva zile.

Folosiți prosoape de hârtie: O altă metodă eficientă este să înfășurați verdețurile în prosoape de hârtie umede și să le păstrați într-o pungă de plastic deschisă în frigider.

Păstrați-le la rece: Majoritatea verdețurilor se păstrează cel mai bine în frigider, în compartimentul pentru legume sau într-o pungă de plastic. Cu toate acestea, nu ar trebui să păstrați busuiocul în frigider, deoarece frunzele lor se vor vesteji. Puneți busuiocul într-un pahar cu apă la temperatura camerei și lăsați-l pe blatul din bucătărie sau într-un loc special pentru ierburile aromatice.

Ce legume și verdețuri ar trebui să păstrați în frigider

Verdețuri cu frunze verzi: Pătrunjel, mărar, spanac, salată verde și kale.

Legume cu frunze: Varză, țelină și conopidă. 

Ce legume și verdețuri NU ar trebui să păstrați în frigider

Cartofi: Păstrați-i într-un loc răcoros și întunecat, dar nu în frigider.

Ceapă: Depozitați ceapa într-un loc uscat și răcoros, departe de cartofi.

Roșii: Roșiile se păstrează mai bine la temperatura camerei, nu în frigider.

Usturoi: Usturoiul se păstrează mai bine într-un loc uscat și răcoros.

Vezi și: Porumbul poate reduce nivelul de colesterol din sânge. Ce conține una dintre cele mai versatile legume

Cu puțină atenție și câteva tehnici simple, puteți menține verdețurile și legumele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru nu numai că vă ajută să reduceți risipa de alimente, dar vă permite să vă bucurați mai mult de prospețimea și gustul acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel