Ce se întâmplă dacă bei 44 de pahare de vin conform tradiției. Paparau: E greu de crezut. Comă alcoolică sau deces

ce se intampla daca bei 44 de pahare de vin - FOTO: Freepik@vladibulgakov
EXCLUSIV
Ce se întâmplă dacă bei 44 de pahare de vin. Care sunt riscurile la care te expui.

Ce se întâmplă dacă bei 44 de pahare de vin conform tradiției. Pe 9 martie, creștin ortodocșii sărbătoresc Sfinții 40 de Mucenici. În această zi există multe tradiții și obiceiuri. Una dintre ele este cea în care se beau 44 de pahare. Numai că riscurile pentru cei care respectă tradiția sunt enorme. 

Dr. Cristian Paparau, expert medico-legal, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt efectele acestei tradiții. 

”Depinde de cantitatea băută. În mod normal, e greu de crezut că cineva bea pe bune 44 de pahare. Evident, riscă o comă alcoolică sau chiar deces”, a explicat dr. Cristian Paparau, expert medico-legal, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Dr. Cristian Paparau, expert medico - legal - FOTO: Cristian Paparau

Care este cantitatea de alcool care devine periculoasă

Răspunsul depinde de mulți factori. Depinde de rezistența la alcool a fiecăruia în parte. 

”Contează, evident, cantitatea de alcool ingerată, perioada de timp în care se consumă, dacă se bea apă concomitent sau se mănâncă. Contează mulți factori

- dacă persoana consumă frecvent

- tipul de băutură ingerată

- volumul fizic

- sexul

- ingerarea concomitentă de apă și alimente. Unul se face prah dintr-o bere, altul nu are nimic după 1 litru de whisky”, a mai explicat dr. Cristian Paparau, expert-medico legal, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: De ce nu este bine să adormi în 5 minute. Ce vrea să îți transmită creierul și organismul

Când alcoolul devine prea mult

Deși este puțin probabil ca savurarea ocazională a unei băuturi alcoolice să vă afecteze sănătatea, consumul în exces poate avea efecte negative substanțiale asupra organismului și bunăstării dumneavoastră.

Poate vă întrebați în ce moment consumul de alcool devine dăunător pentru sănătatea dumneavoastră, precum și cât de mult este prea mult.

Dimensiunea standard a băuturii și recomandările privind consumul de alcool diferă de la o țară la alta.

În Statele Unite, o băutură standard conține aproximativ 14 grame de alcool pur, care este cantitatea care se găsește de obicei în 12 uncii (355 ml) de bere obișnuită, 5 uncii (150 ml) de vin sau 1,5 uncii (45 ml) de băutură spirtoasă.

Conform Ghidului dietetic pentru americani, Departamentul de Agricultură al SUA și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA, un consum moderat de alcool presupune până la o băutură pe zi pentru femei și până la două băuturi pe zi pentru bărbați.

Vezi și: Motivația zilei: Doar așa putem schimba lumea

Cercetările sugerează că doar aproximativ 2% dintre cei care beau în aceste limite au o tulburare de consum de alcool. Consumul problematic de alcool se poate referi la consumul excesiv de alcool, consumul excesiv de alcool, alcoolism sau dependență de alcool.

Administrația pentru Abuzul de Substanțe și Servicii de Sănătate Mintală (SAMHSA) definește consumul excesiv de alcool ca fiind patru sau mai multe băuturi pentru femei sau cinci sau mai multe băuturi pentru bărbați cu aceeași ocazie, adică în același timp sau în decurs de câteva ore.

Consumul excesiv de alcool este definit ca fiind consumul excesiv de alcool în cinci sau mai multe zile din ultima lună.

Între timp, alcoolismul este atunci când aveți un control deficitar asupra alcoolului, sunteți preocupat de consumul acestuia și continuați să îl consumați în ciuda consecințelor negative, arată Healthline.

Vezi și: Infecția cu Campylobacter: cauze, simptome, tratament. Atenție la lapte și carnea crudă. Dorobăț: Se ajunge la ATI

Coma alcoolică, cum se manifestă

Intoxicația cu alcool este o consecință gravă - și uneori mortală - a consumului unor cantități mari de alcool într-o perioadă scurtă de timp. Băutul prea mult și prea repede vă poate afecta respirația, ritmul cardiac, temperatura corpului și reflexul de vomă, putând duce la comă și moarte.

Intoxicația cu alcool poate apărea, de asemenea, atunci când adulții sau copiii beau accidental sau intenționat produse de uz casnic care conțin alcool.

O persoană cu intoxicație cu alcool are nevoie de asistență medicală imediată. Dacă bănuiți că cineva este intoxicat cu alcool, apelați imediat la asistență medicală de urgență, notează Mayo Clinic.

Vezi și: Cancerul bronhopulmonar: tratamentul care a prelungit viața pacienților. Galeș: Pacienți în stadiul 3, inoperabili, s-au vindecat doar medicamentos. E impresionant. Supraviețuire fără chimioterapie

Semnele și simptomele intoxicației cu alcool includ:

- Confuzie

- Vărsături

- Crize convulsive

- Respirație lentă (mai puțin de opt respirații pe minut)

- Respirație neregulată (un decalaj de peste 10 secunde între respirații)

- Piele cu nuanțe albastre sau piele palidă

- Temperatură scăzută a corpului (hipotermie)

- Leșin

Nu este necesar să prezentați toate semnele sau simptomele de mai sus înainte de a solicita ajutor medical. O persoană cu intoxicație cu alcool care este inconștientă sau nu poate fi trezită riscă să moară. Coma alcoolică reprezintă o urgență medicală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel