Ce se întâmplă când combini mai multe tipuri de alcool. La ce riscuri te supui

Ce se întâmplă când combini mai multe tipuri de alcool - Foto: Freepik @freepic.diller
Ce se întâmplă când combini mai multe tipuri de alcool. Mulți oameni cred că amestecarea alcoolului poate duce la mahmureală mai gravă, otrăvirea cu alcool mai intensă și alte efecte negative.

Ce se întâmplă când combini mai multe tipuri de alcool. Bere, vinul și băuturile spirtoase sunt cele trei principale tipuri de alcool. Este un sfat obișnuit să evitați consumul lor în același timp și să nu le amestecați.

Există argumente atât în favoarea, cât și împotriva ideii că amestecarea diferitelor tipuri de alcool este mai riscantă decât consumul unui singur tip de băuturi alcoolice.

Multe studii arată că cantitatea de alcool consumată are o corelație mai mare cu efectele secundare negative și că consumul unei cantități mari de alcool se asociază adesea cu amestecarea tipurilor de alcool.

Păstrarea sub control a cantității de alcool pe care o consumați, în loc să vă concentrați asupra tipurilor de alcool, poate fi mai benefică pe termen lung, potrivit ARKBH.

Ce se întâmplă când combini mai multe tipuri de alcool

Efectele amestecării alcoolului asupra organismului Alcoolul este un depresant al sistemului nervos central care încetinește activitatea creierului. Amestecarea alcoolului înseamnă, probabil, introducerea mai mult alcool în organism. Efectele alcoolului vor fi, probabil, mai puternice, asemănătoare cu consumul mai mult de un singur tip de alcool.

Principalul ingredient din majoritatea băuturilor alcoolice este etanolul, responsabil pentru majoritatea efectelor alcoolului asupra organismului. Prezența altor substanțe chimice în diferite băuturi alcoolice poate fi motivul pentru care se crede că amestecarea alcoolului este periculoasă.

Prin amestecarea diferitelor tipuri de alcool, s-ar putea să consumați, în mod inconștient, cantități mai mari de congeneri, ceea ce poate duce la o mahmureală mai intensă, greață și amețeli a doua zi.

Amestecarea alcoolului și consumul excesiv 

Amestecarea alcoolului implică, probabil, consumul unei cantități mai mari de alcool într-o singură ședință. Acest lucru este valabil atât pentru cantitatea, cât și pentru rata de consum a alcoolului. Efectele care par a fi cauzate de amestecarea tipurilor de alcool pot fi pur și simplu rezultatul consumului excesiv de alcool.

Consumul excesiv de alcool poate cauza efecte secundare precum:

Somnolență

Luarea de decizii proaste

Coordonare scăzută

Otrăvire cu alcool

Cât de nocivă este amestecarea mai multor tipuri de alcool

Multe dintre efectele amestecării alcoolului pot fi atribuite pur și simplu consumului excesiv de alcool.

Congenerii pot influența cât de intensă este mahmureala a doua zi, dar nu pot afecta cât de beat vă simțiți sau pot dăuna organismului așa cum poate face etanolul. Până în prezent, s-au efectuat puține cercetări cu privire la modul în care diferite tipuri de alcool interacționează între ele, dacă există vreo interacțiune.

Tratarea abuzului de alcool

Consumul regulat și excesiv de alcool poate duce, în unele cazuri, la un tulburare de consum de alcool, în care sănătatea fizică și mentală a dumneavoastră se deteriorează din cauza consumului continuu de alcool.

Există diverse programe de tratament pentru tulburările de consum de alcool. Aceste programe includ în mod obișnuit terapie, gestionarea sevrajului și găsirea de grupuri de suport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel