Ce se ASCUNDE în ciocolată. Nutriționist CELEBRU: Pe BUNE?! Asta NU-mi place deloc / VIDEO

Cât de sănătoasă este ciocolata. 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o anchetă pe ciocolată. Iată ce informații prețioase ne dezvăluie.

"Anchetă pe etichetă: ciocolata. Cine avea impresia că ciocolata neagră sau ciocolata albă are mai puține calorii, se înșeală. Dar asta nu înseamnă că nu avem voie ciocolată, ba chiar este recomandată...cu măsură.

Departe de mine ideea să vă interzic ciocolata. Mai degrabă o recomand, pentru că ciocolata este un fel de alicament, o combinație între aliment și medicament. Atât de multe substanțe nutritive valoroase și beneficii are pentru sănătate, este plină de minerale, avem și fibre din belșug, dacă vorbim de ciocolata neagră. Deci, despre ciocolată numai de bine, cu condiția să fie ciocolată de-adevăratelea. 

Ce vreau să spun cu asta? V-ați întrebat vreodată de unde atâtea boabe de cacao ca să umplem noi kilometri de rafturi în supermarket cu ciocolată? Doar dacă citim eticheta ne dăm seama dacă avem de-a face cu ciocolata adevărată, pentru că pe etichetă trebuie să găsim pe primul loc masa de cacao, pulberea de cacao, untul de cacao și abia apoi zahărul. Doar atunci când zahărul nu e pe primul loc, știm că avem de-a face cu o ciocolată adevărată. Mai avem un alt ingredient care deloc nu-mi place grăsimea de palmier. Pe bune?!", a precizat medicul Bilic pe Facebook.

Mai multe detalii despre ciocolată, în videoul de mai jos: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel