Ce să NU pui niciodată în sarmale. Dr. Mihaela Bilic: Renunță definitiv la acest ingredient, dacă ții la siluetă

Sarmale Foto cu caracter ilustrativ
Dcaă știi cum să prepari sarmalele, ele pot fi mâncate chiar și în dietă. Iată cum. 

"Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună.

Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie. Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional.

Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții:
-porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă
-carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime
-să nu fie adăugat la gătit ulei - de niciun fel!!
-să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii
-smântâna să fie folosită ca decor
-să fie însoțite de ardei iute din belșug, ajută la stimularea metabolismului.

În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.", a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook. 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel