Ce să mâncați dacă aveți artrită

Persoanele care suferă de artrită au câteva restricții alimentare legate de această boală. Dar există și produse care le pot ajuta să se simtă mai bine. Aflați care sunt alimentele interzise, dar și cele care pot ajuta în această afecțiune.

Medicii americani recomandă o dietă bogată în vitamine și minerale, care să includă fructe, proteine slabe, pește, legume, nuci și uleiuri sănătoase. Totodată, specialiștii atrag atenția că ar trebui evitate anumite alimente precum cartofii sau vinetele, produsele lactate grase, carnea grasă, alimentele prăjite. Ei vă sfătuiesc să vă monitorizați atent dieta și să observați dacă anumite mâncăruri sunt legate de apariția durerilor articulare.

,,Încercați să țineți un jurnal, în care să vă notați ce mâncați. Eliminați alimentul care considerați că vă cauzează probleme din dietă pentru o săptămână şi încercați să vedeţi cum vă simțiți. Adăugați n schimb, alimentele premise și care simțiți că vă fac bine, dar adăugați treptat ingrediente la fiecare masă și așa puteți simți o mare diferență în modul în care vă simțiți și cât de bine vă puteți gestiona durerea și disconfortul”, sfătuiesc medicii de la MedicineNet.com.

Alte produse alimentare pe care le puteți introduce în meniu, dacă suferiți de artrită sunt: kiwi, piersici, portocale, ardei grași, bogate în vitamina C, turmeric si ghimbir (ginger) condiment cunoscute ca având proprietăți anti-inflamatorii.

Adesea se spune că artrita reumatoidă este declanșată de stres, excesul de greutate și consumul nesănătos. Experții știu puține despre cauzele declanșatoare ale bolii, dar cei mai mulți cred că factorii genetici și de mediu joacă un rol în activarea cascadei imunologice care atacă mucoasa sinovială a articulației.

Unii cercetători sugerează că, deoarece boala pare să aibă un debut aleator, declanșatorul este probabil un proces imunologic aleator. ,,Nu avem dovezi clare că infecțiile, stresul, dieta sau răspunsurile fizice sau emoționale sunt declanșatoare. Cu toate acestea, odată ce cascada imunologică este activată, fumatul este un factor de mediu semnificativ care afectează severitatea bolii”, susțin medicii specialiști, potrivit American NurseToday.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel