Ce poți să pățești dacă ai crini în dormitor. Care sunt efectele neașteptate ale florilor. Ce trebuie să știi dacă ai câini și pisici în casă

crini - FOTO: Freepik@yingyang
Ce poți să pățești dacă ai crini în dormitor. Din bătrâni se spune că nu trebuie să dormi lângă aceste flori pentru că sunt toxice.

Ce poți să pățești dacă ai crini în dormitor. Crinii sunt printre cele mai populare flori ornamentale. Crinii (Lilium) sunt un vis inocent în alb. Dar pentru copiii mici și mai ales pentru pisici, visul poate deveni rapid un coșmar.

Sunt crinii otrăvitori pentru oameni

Nu este neobișnuit ca salatele extravagante să vă tenteze cu flori de crin cu aspect exotic - pentru că majoritatea speciilor de crin sunt comestibile. Doar tulpina nu trebuie consumată. În China, bulbii de crin de Brown (Lilium brownii), crin regal (Lilium regale), crin de tigru (Lilium lancifolium) și crin japonez aspectuos (Lilium speciosum) sunt parte integrantă a bucătăriei domestice.

În Asia de Nord-Est, bulbii de Lilium debile și de crin turcesc (Lilium martagon) au servit ca legume timp de secole. În plus, bulbii de diferite specii au servit ca hrană pentru popoarele native din America de Nord. Pentru noi, florile colorate sunt deosebit de frumoase și atrag atenția într-o salată pentru următoarea întâlnire socială. Dar, în afară de valoarea nutritivă, florile și bulbii de crin sunt considerate a avea și proprietăți medicinale.

Acestea au:

- Efect de purificare a sângelui

- Efect de calmare a tusei

- Efect de relaxare a mușchilor

- Efect analgezic în special pentru durerile menstruale

- Efect de vindecare a rănilor, notează Plantura.

Crinii, efect asupra copiilor

Cu toate acestea, mai ales în cazul copiilor mici, cunoscuți pentru dorința lor irepresibilă de a pune ceva în gură, consumul unor cantități mai mari poate fi periculos. Aceasta deoarece copiii mici cântăresc foarte puțin. În cazul unei intoxicații, trebuie să se fi ingerat o anumită cantitate de substanță toxică pe kilogram de greutate corporală.

În consecință, cantitatea de ceva ce trebuie mâncată depinde de greutate. Acest lucru înseamnă că copiii mici pot prezenta simptome de otrăvire după ce au mâncat doar puțin material vegetal. Cu toate acestea, crinii sunt considerați ca fiind plante pentru o grădină prietenoasă cu familia.

Vezi și: Mihaela Bilic desființează sosurile: Dumnezeu a creat mâncarea, iar Diavolul sosurile. Ce sos trebuie să aibă carnea, salata, pastele, cartofii și oul

Crinii: otrăvitori pentru pisici, câini și alte animale de companie

Grupul pentru drepturile animalelor Peta clasează crinii printre primele 20 cele mai toxice plante de apartament pentru animale. Pentru toate plantele, părțile din toate speciile de flori frumoase sunt foarte toxice, cel puțin pentru pisici. Chiar și cele mai mici cantități ingerate pot fi fatale. Polenul ingerat, apa florilor sau solul în care cresc crinii, poate duce uneori chiar la simptome de otrăvire. Câinii și rozătoarele nu sunt în pericol de moarte nici măcar după ce au mâncat cantități mari. Efectul asupra broaștelor țestoase nu este cunoscut.

Otrăvirea cu crini la pisici: simptome

O pisică care a intrat în contact cu crini trebuie dusă imediat la medicul veterinar. În caz de otrăvire cu crini, la pisici pot apărea următoarele simptome:

- Setea crescută

- Urinare frecventă

- Pierderea poftei de mâncare

- Vărsături

- Deshidratare caracterizată prin apatie

Aceste simptome nu par să pună viața în pericol la început, dar otrava crinului este insidioasă. Acest lucru se datorează faptului că insuficiența renală, care poate fi cauzată de otrăvire, nu apare decât după una până la trei zile.

Nu există încă antidoturi specifice pentru otrăvirea cu crin. Medicul veterinar tratează otrăvirea prin detoxifiere sau administrare de cărbune. După aceea, doar aproximativ fiecare a doua pisică devine complet sănătoasă din nou. Așadar, crinii chiar nu-și au locul în gospodăriile cu pisici.

Vezi și: Palmierii, efecte neașteptate pentru sănătate și mediu. Ce nu a zis nimeni despre palmierii lui Negoiță și de ce sunt benefici pentru Autostrada Soarelui

Crinii, efecte asupra sănătății

Floarea de crin are nutrienți importanți pentru sănătatea noastră. În plus, crinul provine din familia Liliaceae și crește în toată Asia de Vest și în regiunile mediteraneene. De obicei, este cultivat ca plantă de grădină, dar se găsește, de asemenea, crescând sălbatic pe câmpuri. Crinul alb este de natură perenă și crește până la o înălțime de 60-150 de centimetri.

Are bulbi mari și solzoși de culoare albă și frunze liniare. Florile acestei plante sunt albe, destul de mari și aromate. Florile, bulbii și rădăcinile de crin alb sunt folosite intern și extern în scop terapeutic pentru tratarea unei mari varietăți de afecțiuni și tulburări. valoarea nutritivă a florii de crin: Floarea de crin nu este doar o sursă bună de amidon și proteine, ci și de vitaminele B1 , B2 și C, fier, calciu și fosfor.

Uleiul esențial extras din floare este bogat în linalool, vanilină, terpineol, alcool feniletilic, acid palmitic, acid cinamic și acid benzoic, toate acestea având un rol important în conferirea valorii medicinale a crinului alb. Florile conțin, de asemenea, flavonoide, carotenoide și jatrofină care ajută la combaterea și tratarea diferitelor boli.

Uleiul din flori de crin este cunoscut pentru a reduce durerile toracice cauzate de spasmul arterelor coronare. De asemenea, îmbunătățește livrarea de oxigen către mușchiul cardiac .

Uleiul din flori de crin scade producția de căldură a organismului prin reducerea ratei de circulație a sângelui . Astfel, floarea de crin este folosită pentru a trata febra.

Vezi și: Tiroida Hashimoto: simptome și cauze. Semnul simplu dat de oboseală. Cum știi că ai boala de tiroidă

Tinctura preparată din uleiul de floarea de crin este folosită pentru tratamentul infecției urinare . Ea înlătură obstrucția uretrei.

În medicina tradițională , floarea de crin este folosită pentru tratarea tusei , a durerilor de gât și a problemelor respiratorii, uleiul său aromat este sedativ pentru nervi, calmant. Este antireumatismală, excitantă și tonică. Rizomul său are și el un efect antiseptic, bactericid și antiinflamator asemănător cu cel al ghimbirului, dar mai blând.

Alte beneficii ale florii de crin sunt că previne retenția de apă în organism, sparge pietrele la rinichi și reduce durerile asociate problemelor articulare, cum ar fi guta și reumatismul. De asemenea, este folosită pentru a trata paralizia, șocul și pierderea vorbirii.

Floarea de crin include și tulpinile de floarea de crin care sunt folosite în bucătăria asiatică deoarece sunt dulci, masticabile și au o aromă ușoară de legume care este asemănătoare cu cea a salatei, sparanghelului sau dovleacului. De fapt, bucătăria japoneză este, de asemenea, cunoscută pentru a folosi felii din bulbul dulce și pulpos al florii de crin în multe dintre problemele mentale, potrivit Healthtis.

Crinii, efect asupra depresiei

Beneficii ale florii de crin pentru ameliorarea problemelor mentale: cum ar fi depresia și melancolia. Floarea de crin folosită pentru tratament de aromaterapie și tratează diverse slăbiciuni psihologice. Este folosită pentru a trata pierderea memoriei, accidentul vascular cerebral și epilepsia. Utilizarea regulată a uleiului de crin întărește celulele cerebrale și îmbunătățește procesele cognitive ale creierului.

Uleiul de floare de crin se infuzează cu apă distilată pentru a prepara un tonic. Acest tonic este cunoscut pentru efectele de iluminare a pielii. Acționează și ca un astringent pentru piele.

Vezi și: Inteligența artificială, utilă sau nocivă. Radu Leca, avertisment: Se va duce către ideea de puritate genetică

Crinul, efect asupra inimii

Uleiul de floare de crin este cunoscut pentru a reduce durerea toracică cauzată de spasmul arterelor coronare. De asemenea, îmbunătățește livrarea de oxigen către mușchiul cardiac .

Floarea de crin este cunoscută ca fiind un tonic pentru inimă. Această plantă este mai sigură pentru tratarea bolilor de inimă la vârstnici decât digitalina sau foxglove. Se combină cu păducelul și cu mătasea în aceste scopuri.

Floarea de crin este folosită pentru tratamentul bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC), cum ar fi emfizemul și astmul. De asemenea, este folosită pentru a face medicamente pentru edemul pulmonar, care, dacă nu este tratat, duce la insuficiență cardiacă congestivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel