Anxietatea nu doar că îți afectează...
Iată cele mai bune motive pentru a păstra la îndemână un săpun solid:
Când sertarele sau ușile glisante nu se deschid/închid lin, frecați un baton de săpun pe marginile acestora sau pe șine. Se vor mișca mult mai ușor.
Sertare, dulapuri, valize și mașini, ba chiar și încălțăminte cu miros frumos: Dacă ați cumpărat mai multe săpunuri parfumate, puteți să vă folosiți de mirosul plăcut pe post de odorizant. Îndepărtați ambalajul și înfășurați săpunul într-o țesătură (un prosop vechi funcționează excelent) și ascundeți-le în locurile enunțate. Funcționează excelent și în pantofi și cizme care au un miros neplăcut. Plus că atrag umezeala.
Frecați cu săpun solid dinții unui fermoar care se blochează sau care se închide greu. Va aluneca mai ușor.
Utilizați o bară de săpun pentru a marca materialul atunci când faceți tivurile sau vreți să coaseți. Dacă îmbrăcați un săpun ușor mai moale într-o pânză, puteți să-l folosiți și ca pernuță de ace.
Dacă ați cumpărat piese de mobilier care trebuie asamblate, dar e greu să faci respectivele piese să intre una într-alta sau ai probleme cu șuruburile, frecați-le cu un săpun solid uscat. Chiar și când vreți să tăiați lemn, puteți acoperi dinții unui ferăstrău cu săpun solid, pentru a aluneca mai bine prin lemn.
Dacă o încuietoare este rigidă, frecați cheia cu săpun, astfel încât să acoperiți bine suprafața. Introduceți cheia în încuietoare și învârtiți-o de câteva ori. Încuietoarea ar trebui să devină mai ușor de utilizat.
Săpunul solid va rezolva balamalele ușilor și scândurile de podea. Pur și simplu frecați un săpun solid pe marginile zonelor care scârțâie.
Când vreți să văruiți pereții care au geamuri sau în jurul unei oglinzi, frecați geamul sau oglinda cu un baton de săpun. Chiar dacă vopseaua sare pe geam, săpunul o va face ușor de îndepărtat.
Animalelor de companie nu le place gustul de săpun. Așa că, dacă aveți un cățeluș care roade mobila, frecați picioarele meselor sau scaunelor, marginile mobilierului din lemn, cu un săpun solid. N-o să le mai roadă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...