Ce nu trebuie să aplici pe tenul acneic. Marinescu: Sunt timpi pentru fiecare

ce nu trebuie sa aplici pe tenul acneic. FOTO Freepik @ best studio
Care sunt cele două direcții pe care trebuie să meargă persoanele cu probleme ale tenului.

În cazul tenurilor cu acnee, dermatită sau rozacee, îngrijirea este mai diferită decât în alte situații. ”Acolo îngrijirea ar trebui să fie foarte țintită. Sunt două căi pe care trebuie să o luăm.

Din punctul meu de vedere, prima cale este să consultăm un medic dermatolog, specialist pe problemele noastre. Și după ce am avut tratamentul medicamentos, pe care acesta îl prescrie, mentenanța este minunat să fie făcută cu produse cosmetice dedicate tipului de ten, dar cu siguranță, dacă avem un ten cu acnee, un ten cu probleme este foarte important să nu folosim produse anti-rid, de exemplu, pentru că ele or să-mi stimuleze anumite lucruri și nu asta vrem.

Cred că înainte de orice trebuie să ne rezolvăm problemele feței și după aia să ne îngrijim de partea de frumusețe”, a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

”De exemplu, doamnele care aleg varianta cosmetică și care apelează la Plush, când au imperfecțiuni, întotdeauna îmi spun Abia aștept să folosesc și crema anti-rid. Sunt timpi pentru fiecare. Îngrijirea pentru anumită problemă, în funcție de modul în care dorești să îngrijești, medical sau cosmetic, atunci îngrijirea trebuie făcută foarte blând și foarte țintit. Eu am avut acnee până la 32 de ani, de la 16 ani. (...) Acneea crează frustrări, depresie”, a mai spus Ioana Marinescu.

Acneea, ce să nu faci niciodată dacă o ai. Marinescu: Vindecarea, extrem de greoaie. Furtuna hormonală vine cu stări de depresie și neîncredere în sine

Acneea este o afecţiune a pielii care apare atunci când foliculii de păr devin conectaţi cu ulei şi celulele moarte ale pielii. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical despre cum afectează acneea nu doar tinerii, ci și adulții. 

”Este cea mai marcantă experiență a mea ca tânără, adolescentă, ca femeie. Acneea sau coșurile care apar pe ten sunt o problemă perpetuă. Apare în perioada de adolescență, dar nu înseamnă că nu există și în perioade adulte. Nu iartă niciun sex. Apare și la doamne și la domni, iar problema este că, în general, vindecarea sau remedierea acestei situații este extrem de greoaie.

Problema cea mai delicată a coșurilor este starea psihică a celui care are această situație pentru că aduce, pe lângă faptul că tenul nu arată bine de loc, apar dureri la nivelul feței, apar iritații, aduce o stare de disconfort psihic incredibilă și o stare de frustare intensă”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Marinescu, fondatorul PLUSH BIO. Citește mai departe AICI.

Ce să faci să nu-ți îmbătrânească pielea. Ioana Marinescu, cauze și GREȘELI: Produse pentru hidratare NU înseamnă produse grase

”Tenul este matur, în primul rând în funcție de buletin. Cred că este o vârstă în care trebuie să știm și să avem decența să recunoaștem că adoptăm niște rutine interne, externe, nu doar de frumusețe, pentru o persoană care începe să înainteze în vârstă. Fără a ne face să fim bătrâni”, a explicat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în emisiunea Pastila de Frumusețe de la Spectacola.

Trebuie să fim responsabili

”Cred că un ten are nevoie de profilaxie anti-rid undeva în jurul vârstei de 28-30 de ani. Iar rutina anti-rid, undeva după 40 de ani trebuie să fie implementată în viața noastră de zi cu zi, așa cum avem și rutina să ne spălăm pe dinți.

În tinerețe este suficient să curățăm tenul, să nu dormim machiate. Îmbătrânirea celulară, îmbătrânirea cutanată aduce niște responsabilități în plus, pe care trebuie să le introducem în conduita noastră”, a mai spus Ioana Marinescu.

Care sunt factorii ce maturizează tenul

”Unul dintre factorii cei mai agresivi, care maturizează tenul prematur, este fotoîmbătrânirea, care aduce fotopigmentare și aduce maturizare cutanată exagerată.

Apoi mai sunt câțiva factori genetici care ne fac să îmbătrânim mai repede sau mai puțin repede. Alți factori care aduc pe tenul nostru, vizibil, maturizare sunt cei ce determină pierderea secreției uleiurilor naturale. 

Pierderea secreției de uleiuri naturale poate să fie o cauză pur și simplu, o condiție genetică, sau poate să fie provocată de greșelile pe care le facem în tinerețe în abordarea rutinelor de îngrijire ale pielii.

Pot să fie cauze hormonale, care sunt unele dintre cele mai agresive și ireversibile. Cauzele hormonale pot să însemne o menopauză timpurie, medicație hormonală, diferite tipul de cancere, acolo îmbătrânirea este ireversibilă, atât a organismului intern, cât și a pielii, a părților vizibile.

Alte cauze sunt administrarea de antiinflamatori nesteroidieni. Aceștia aduc îmbătrânire cutanată. De asemenea, medicația psihotropă. Citește mai departe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel