Ce nu știai despre hipotensiune
09 sep, 22:46

Stările de amețeală, leșin și vedere încețoșată sunt generate de hipotensiunea arterială, explică medicul cardiolog Vasi Rădulescu.

”Hipotensiunea ortostatică poate apărea din diverse motive, inclusiv deshidratare, odihnă prelungită la pat, sarcină, diabet, probleme cardiace, arsuri, căldură excesivă, vene varicoase mari și anumite tulburări neurologice”, arată medicul cardiolog Vasi Rădulescu, pe blogul său.

Unele medicamente prescrise pentru tratarea hipertensiunii arteriale pot duce la hipotensiune ortostatică. Această afecțiune se întâlnește frecvent la vârstnici, dar apare și la tineri - se observă când ”se ridică brusc în picioare după ce stau cu picioarele încrucișate pentru perioade lungi de timp sau după ce s-au ghemuit pentru o perioadă de timp”.

Medicul Vasi Rădulescu:

”Tensiunea arterială scăzută după ce ați mâncat (hipotensiune postprandială). Această scădere a tensiunii arteriale apare la una sau două ore după ce a mâncat și afectează mai ales adulții în vârstă.

G Ad:

Sângele este direcționat către tractul digestiv după ce mâncați, pentru a stimula digestia. În mod normal, corpul dumneavoastră crește ritmul cardiac și contractează anumite vase de sânge pentru a ajuta la menținerea unei presiuni arteriale normale. Dar la unele persoane aceste mecanisme nu funcționează, ceea ce duce la amețeli, leșin și căderi.

(...) Consumul de mese mici, sărace în carbohidrați; consumul de mai multă apă; și evitarea alcoolului ar putea ajuta la reducerea simptomelor.

Tensiunea arterială scăzută din cauza unor semnale defectuoase ale creierului (hipotensiune arterială mediată neural). Această tulburare, care provoacă o scădere a tensiunii arteriale după ce stai în picioare pentru perioade lungi de timp, afectează mai ales adulții tineri și copiii. Se pare că apare din cauza unei comunicări greșite între inimă și creier”.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri