Ce înseamnă un stil de viață sănătos. Dr. Alin Popescu: E un concept atât de simplu

stil de viata sanatos - FOTO: Freepik@SparkZero
EXCLUSIV
Ce înseamnă, de fapt, un stil de viață sănătos. Dr. Alin Popescu ne-a explicat că nu trebuie să renunțăm la nimic. Există însă un singur secret pentru a avea un stil de viață sănătos.

Un stil de viață sănătos implică adoptarea unor obiceiuri și comportamente care promovează bunăstarea fizică, mentală și emoțională. Un stil de viață sănătos nu se referă doar la aspectele fizice, ci și la starea noastră de bine mentală, emoțională și profesională.

Ce este, de fapt, un stil de viață sănătos

Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, a explicat în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC NEWS ce înseamnă un stil de viață sănătos.

"E un concept atât de simplu și, totuși, atât de greu de definit. În sine, definiția sănătății a suferit foarte multe schimbări de-a lungul timpului. A fi sănătos, dacă ne luăm după Freud, înseamnă a fi capabil să iubești și să muncești. Cum sănătatea a fost în dinamică în ceea ce privește definiția, așa și stilul de viață sănătos i-a succedat. 

Stilul de viață sănătos este un stil de viață în care ne simțim bine cu noi înșine, în care suntem productivi și în care putem să trăim la cote maxime viața, atât personal cât și profesional. Semnele stilului de viață nesănătos sunt, după doi ani de pandemie, mai ales în zona psihicului, oboseală, redoare în acțiune, tulburări de somn, anxietăți, depresie. Există un întreg panel care impactează stilul de viață", a explicat dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Cauza care duce la turbo-cancere. Dr. Tudor Ciuhodaru: Ăsta e factorul! Nu ar trebui să fie o surpriză. Cresc de la an la an

Pandemia, impact asupra stilului de viață

Stil de viață sănătos - FOTO: Freepik

"Dacă privim, totuși, la anii pandemiei, față de părinții, bunicii noștri care au trecut prin războaie, ce s-a cerut? Să stai în casă, să pui mască. Nu ai avut niște privațiuni. A mers și salariul", a spus jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii Interviurile DC MEDICAL și DC News.

În contextul schimbărilor și provocărilor pe care le-a adus pandemia, conceptul de stil de viață sănătos a devenit din ce în ce mai relevant și mai complex. Pe fondul fluctuațiilor în definirea sănătății și a stilului de viață sănătos de-a lungul timpului, experiența pandemiei a adus în prim-plan o reflectare profundă asupra modului în care ne gestionăm viața și sănătatea într-o lume în continuă schimbare.

"O pandemie în noiembrie 1989 nu o sesiza nimeni. O pandemie în 2020 unde eram într-un anumit freamăt, inclusiv cu copiii, a fost o schimbare care a lăsat urme.

Față de un război, un cataclism, pandemia a fost un exercițiu, cum era Armata obligatorie pe vremuri. Stilul de viață sănătos pleacă din direcția sănătății și e legat de această stare de bine, fizică, psihică, mentală, emoțională care ne face OK cu noi înșine și din punct de vedere profesional și personal", a spus dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Maria, poveste sfâșietoare despre lupta părinților ei cu demența: Îți sfâșie inima în bucăți. Cel mai greu e să vezi persoana dragă pierzându-și identitatea, memoria

Conceptul de stil de viață sănătos se extinde dincolo de simpla alimentație și exercițiile fizice regulate, includând și abordări care promovează sănătatea mentală și emoțională, precum gestionarea stresului, cultivarea relațiilor interpersonale și găsirea unui echilibru între viața profesională și cea personală. Într-o lume în continuă schimbare, adaptabilitatea și capacitatea de a ne menține echilibrul devin aspecte esențiale ale unui stil de viață sănătos și împlinit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel