Ce este tulburarea de personalitate bordeline și semnele la care trebuie să aveți grijă

Furie
Iată care sunt semnele și simptomele tulburării de personalitate de tip borderline, conform specialiștilor. 

Sentimentul de gol, stima de sine scazuta, încrederea în sine slabă și frica de a fi singur, îngrijorarea despre ce cred oamenii despre tine și străduința de a te face plăcut pentru ceilalți, sunt semne că suferiți de o tulburare de personalitate de tip borderline (BPD - borderline personality disorder).

Deși cei mai mulți dintre noi consideră astfel de sentimente ca parte integrantă a stresului și anxietății zilnice, iar BPD este ultimul lucru la care te vei gândi, faptul șocant este că această tlbirare este mai frecventă decât îți poți imagina.

Datorită stilului de viață stresant, condițiile de sănătate mintală precum BPD sunt în creștere.

Iată ce ați putea experimenta dacă suferiți de BPD:

Un sentiment de gol.

Teama de a fi singur.

Lipsa de încredere în sine.

Luptă permanentă pentru a menține relațiile.

Îndepărtezi oamenii din viața ta.

Schimbări severe de dispoziție.

Emoții extreme.

Furie necontrolată și inexplicabilă.

Probleme cu imaginea de sine.

Deși ați putea crede că BPD este doar o stare cu emoții copleșitoare, este mult mai gravă decât atât. Persoanele cu astfel de afecțiuni pot deveni sinucigașe în timp. S-ar putea chiar să încerce să-și facă rău atunci când sunt singuri. Semnele de autovătămare pot include tăieturi, arsuri și vânătăi frecvente pe față, mâini sau picioare. Acest lucru este, adesea, făcut ca pedeapsă pentru ceva pe care ei cred că au făcut greșit.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Condimentul care te ajută să pierzi în greutate și îți îmbunătățește memoria: nu vei mai renunța la el

Asta nu este tot. Persoanele cu BPD pot ajunge să piardă oameni din cauza naturii lor agresive. Din cauza problemelor legate de imaginea de sine și a schimbărilor severe și constante ale dispoziției, astfel de oameni ar putea fi nevoiți să sufere de singurătate. Este posibil ca cei dragi să nu le înțeleagă starea mentală și chiar să se îndepărteze de ei.

Persoanele care suferă de BPD pot manifesta, de asemenea, furie inutilă și inadecvată. Chiar și cele mai mici lucruri le pot declanșa furia și îi pot face să reacționeze agresiv față de situații și oameni.

Deși cauzele BPD sunt necunoscute și neclare, anumite tratamente și terapii pot ajuta persoanele cu această suferință. Cu toate acestea, este imperativ să urmăriți semnele timpurii și să căutați ajutor imediat pentru a evita riscul de sinucidere și autovătămare.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel