Ce este oboseala suprarenală și care sunt cauzele

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune că oboseala suprarenală nu e un diagnostic medical acceptat, ci un termen aplicat unei colecții de simptome.

Dacă ai dureri de cap, stări de oboseală, nervozitate, tulburări de somn și probleme digestive e posibil să suferi de oboseală suprarenală.

”Oboseala suprarenală nu este un diagnostic medical acceptat. Este un termen laic aplicat unei colecții de simptome nespecifice, cum ar fi dureri de corp, oboseală, nervozitate, tulburări de somn și probleme digestive.

Glandele tale suprarenale produc o varietate de hormoni care sunt esențiali pentru viață. Termenul medical “insuficiență suprarenală” se referă la producția inadecvată a unuia sau mai multor dintre acești hormoni ca urmare a unei boli de bază sau a unei intervenții chirurgicale”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe blogul său. 

Potrivit acestuia, semenle unei astfel de afecțiuni ar include: oboseală, dureri de corp, pierdere în greutate inexplicabilă, tensiune arterială scăzută, amețeală, pierderea părului de pe corp, decolorarea pielii.

”Insuficiența suprarenală poate fi diagnosticată prin analize de sânge și teste speciale de stimulare care arată niveluri inadecvate de hormoni suprarenali.

Susținătorii diagnosticului de oboseală suprarenală susțin că aceasta este o formă ușoară de insuficiență suprarenală cauzată de stresul cronic. Teoria nedovedită din spatele oboselii suprarenale este că glandele suprarenale nu pot ține pasul cu cerințele unei stări de excitație perpetuă de tip “luptă sau fugi”. Testele de sânge existente, conform acestei teorii, nu sunt suficient de sensibile pentru a detecta un declin atât de mic al funcției suprarenale – dar corpul este”, mai afirmă medicul Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel