Ce este nodul din vârful bananei. De ce toată lumea îl aruncă și ce se întâmplă dacă îl mănânci

ce este nodul din varful bananei - FOTO: Freepik@pvproduction
Ce este nodul din vârful bananei și ce se întâmplă dacă îl mănânci.

Ce este nodul din vârful bananei. Acel ”scârbos” nod negru de la capătul unei banane nu este o sămânță. Există multă antipatie față de ”vârful” bananei, dar acesta făcea cândva parte din caracteristica sa cea mai piperată.

Bucata mică din vârful unei banane este numită ”punct de înrădăcinare” sau ”floare terminală”. Acesta este un rest de țesut care se dezvoltă în timpul formării fructului și poate fi ușor observat ca o mică excrescență în formă de bumb la vârful bananei.

Acest punct de înrădăcinare este, de fapt, o parte a tijei florii bananei, care a fost conectată la fruct în timpul dezvoltării acestuia. De obicei, este comestibil și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. Unele persoane preferă să îl îndepărteze înainte de a consuma banana, dar nu este necesar să o faci. Este o alegere personală dacă dorești să mănânci sau să îndepărtezi acea mică bucată de la vârful bananei.

Bananele sunt, din punct de vedere botanic, fructe de pădure, ceea ce este deosebit de derutant în contextul în care căpșunile nu sunt. Sunt multe aspecte ale acestor fructe, clasificate ca atare, care nu sunt apreciate, dar poate că una dintre cele mai neînțelese și nedrept denigrate caracteristici ale sale este acel mic nod negru pe care îl găsești la capăt.

Acel mic nod nu este deloc o sămânță. Semințele unei banane se găsesc, de asemenea, în interiorul pulpei - acea chestie moale și delicată pe care noi, oamenii, o iubim atât de mult. Am putea spune primate, dar este de fapt un mit că maimuțele sălbatice mănâncă fructe ca noi.

Dacă ai mânca o banană tăind-o pe lungime pe mijloc, ai găsi în mod normal semințele pe o linie lungă în centru. Cu toate acestea, majoritatea bananelor vândute în magazine în zilele noastre sunt din soiul Cavendish, care de obicei nu produce semințe, potrivit IFL Science.

Ce este nodul din vârful bananei

Pe de altă parte, acel mic nod negru, pe de altă parte, ei bine, acela este întotdeauna acolo. Asta pentru că nu este o sămânță, ci floarea din care a crescut bobul gigantic de banană.

Bananele cresc pe copaci în ciorchini, iar capătul butucănos este de fapt “partea de sus” a fructului, în timp ce tulpina tare este “partea de jos”. Cei mai mulți oameni mănâncă bananele rupând mai întâi tulpina, ceea ce înseamnă că nodul rezidual al florii este o surpriză la sfârșit.

Dacă folosești “metoda maimuței” pentru a mânca o banană, poți arunca mai întâi resturile florale. Pentru un nod atât de mic și nesemnificativ, rămășițele florii de bananier par să fi stârnit o adevărată antipatie în rândul oamenilor moderni. Numit uneori “vârful degetului”, este în întregime comestibil, dar adesea aruncat din cauza texturii sale dure și a gustului amar. Poate că îl disprețuiești, dar a fost cândva o mare frumusețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel