Ce este degetul COVID-19, noua ARMĂ care pune pe fugă virusul. Metoda va fi folosită în întreaga lume

Ce este degetul COVID-19, noua ARMĂ care pune pe fugă virusul. Metoda va fi folosită în întreaga lume, FOTO unsplash
Revoluționarul „deget de siliciu” simulează uleiurile și secrețiile naturale ale pielii umane, ajutând medicii să măsoare cât timp coronavirusul rămâne activ pe suprafețe precum mânerele ușii, birourile și balustradele.

Oamenii de știință de la Laboratorul de Știință și Tehnologie al Apărării din Porton Down, Anglia, au venit cu o nouă tehnologie revoluționară pentru a măsura cât timp virusul Covid-19 poate supraviețui pe diferite tipuri de materiale.

Degetul artificial, care are creste și curbe similare cu un deget uman adevărat și chiar simulează uleiurile și secrețiile naturale ale pielii umane, poate fi folosit pentru a face măsurători precise despre cât timp rămâne activ coronavirusul pe suprafețe precum mânerele ușilor, birourilor și balustradelor.

Datele din degetul artificial vor permite administratorilor spitalului să determine ce măsuri trebuie să ia pentru a controla răspândirea virusului.

Profesorul de la Porton Down, Tim Atkins, a declarat pentru The Times că cercetările pe care le face la sediul său vor fi folosite în întreaga lume.

„Dacă am Covid și ating acest perete și atunci tu atingi peretele și îți atingi fața, poți contracta boala, de asemenea. Așa că începem să contribuim cu date, sper cu adevărat că vor ajuta oamenii de știință și vor ajuta comunitatea internațională să înțeleagă detaliile, astfel încât oamenii să poată începe să ia decizii bazate pe dovezi. Așa că am făcut un deget artificial și vom începe aceste studii în următoarele săptămâni, din nou în parteneriat cu o serie de alte organizații.”, a precizat profesorul. 

Colega lui, virologul Amanda Phelps, a adăugat că ar „imita un deget uman”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel