Ce efecte are ”hormonul iubirii” asupra anxietății

Soare
Oxitocina, denumită ”hormonul iubirii”, ar crește comportamentele de anxietate socială induse de stres.

Cercetători de La Universitatea California Davis, SUA, susțin că efectele oxitocinei asupra anxietății sociale depind de locul din creier unde este produsă oxitocina. Se știe că acest hormon, denumit și ”al iubirii”, poate acționa și ca neurotransmițător reglând comportamentul prosocial – mai precis, empatia, încrederea - , dar joacă un rol și în comportamentele și emoțiile antisociale - cooperarea redusă, invidia și anxietatea.

Studiul cercetătorilor americani arată că oxitocina produsă într-o anumită parte a creierului crește comportamentele de anxietate socială induse de stres la șoareci, oferind astfel o explicație de ce acest hormon are uneori efecte antisociale.

”Înainte de acest studiu, am știut că stresul a crescut activitatea neuronilor producători de oxitocină localizați în BNST, dar nu am știut dacă ar putea afecta comportamentul. Experimentele noastre arată că producția de oxitocină în BNST (n. r. nucleul patului stria terminalis) este necesară pentru anxietatea socială comportamente la șoarecii din California”, susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel