Ce conține vaccinul COVID-19. Dr Simin Aysel Florescu, despre „rețeta genetică” a anticorpilor
22 noi 2020 / 10:55
Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”, a vorbit despre conținutul noului noul vaccin COVID-19 și care sunt beneficiile față de vechile tehnologii folosite în seruri antivirale. 
Vaccin. Foto: Pixabay

„Este un vaccin foarte performant, un tip nou de vaccin care nu include nicio porțiune de germene ca atare. Nu conține fracțiuni de virus sau virus întreg omorât sau virus atenuat, după cum erau toate vaccinurile acum. Este un vaccin care conține «rețeta genetică» a antigenului pe care organismal nostru o va produce apoi, ca și antigen, și împotriva căruia tot organismul nostru va produce anticorpi în forma acestei rețete. În momentul în care organismul vine în contact cu virusul adevărat, anticorpii sunt gata pregătiți”, a declarat Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”, la Digi24.

Medicul infecționist spune că faptul că vaccinul nu conține fragmentele de virus scade riscul unor efecte adverse.

„Scade extrem de mult acest risc. Este un vaccin extrem de nou și extrem de performant din punct de vedere medical și ca tehnologie de preparare a vaccinurilor. Este absolut recomandat. Două dintre vaccinurile care au atins acum nivelul de administrare generală, deci au aviz, sunt preparate după același stil, au aceeași platformă”, a arătat dr Florescu.

Distribuirea lor va fi o problemă

Pentru că aceste vaccinuri trebuie păstrate și transportate în condiții speciale, s-ar putea să avem probleme. 

„Temperaturi de minus multe grade pentru unul și de minus mai puține grade pentru celălalt. În orice caz, trebuie pentru ambele trebuie păstrat un lanț al frigului foarte riguros, pentru că singurul potențial punct slab este faptul că nu este suficient de stabil la temperaturi normale”, a precizat Dr Simin Aysel Florescu.


Ştiri Recomandate

Vaccinarea
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, legea vaccinării: este într-o fază finală


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri