Ce beneficii pentru sănătate aduce Omega 3 și din ce alimente o obținem. Sfatul nutriționistului

Nuci
EXCLUSIV
De ce este indicat să consumăm alimente cu Omega 3, care sunt cele mai sigure surse și care sunt beneficiile pentru sănătate pe care le aduce acest compus, aflăm dintr-un interviu pe care acordat de nutriționistul Wasim Nazer, EXCLUSIV la DC MEDICAL. 

DC MEDICAL: Pentru început, ce este Omega 3?

Nutriționistul Wasim Nazer: Omega 3 este un acid gras nesaturat, de fapt sunt mai mulți. Tehnic vorbind, acizii grași omega-3 fac parte din familia acizilor grași polinesaturați cu lanț lung de atomi de carbon și sunt reprezentați de acidul alfa linoleic (ALA), acidul eicosapentanoic (EPA) și acidul docohexanoic (DHA). Acidul alfa linoleic este considerat esențial deoarece nu poate fi sintetizat de către organism, principala sursă de obținere fiind alimentele. ALA poate fi convertit în organism în EPA și DHA dar cantitățile nu sunt semnificative (mai puțin de 5%).

DC MEDICAL: Care este cantitatea recomandat a fi consumată?

Wasim Nazer: La modul general, recomandarea specialiștilor variază între 200 - 500 grame pe zi, însă având în vedere că aceasta este o discuție care vizează zona medicală, aș prefera ca informația care ține de cantitatea recomandată să fie decisă în cabinet, în timpul unei consultații.

DC MEDICAL: De unde putem să obținem cea mai mare cantitate de Omega 3?

Wasim Nazer: Clar, cele mai puternice două surse de Omega 3 sunt nuca și semințele de cânepă. Pe de altă parte, plantele și, mai ales peștele, sunt de neevitat. Ceea ce-mi doresc, însă, să se rețină este faptul că nu este suficient, de exemplu, să consumăm un singur fel de pește, pentru că nu există doar un singur tip de  Omega 3. Cu cât variem sursa cu atât variem acidul.

DC MEDICAL: Care sunt beneficiile consumului de Omega 3?

Wasim Nazer: Beneficiile sunt multiple, o să încerc să le aduc în discuție pe cele cu adevărat importante. Așadar consumul de Omega 3 reduce tensiunea, reduce nivelul trigliceridelor, previne dezvoltarea plăcii de aterom în artere, reduce riscul apariției unui ritm cardiac anormal, reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral, reduce riscurile de moarte subită la persoanele cu boli de inimă, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, are efecte pozitive asupra fertilității. La femei reglează ciclul menstrual și previne apariția durerilor menstruale, iar la bărbați îmbunătățește calitatea materialului de concepție. De asemenea previne instalarea sclerozei și ajută la reglarea greutății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel