Ce beneficii îți aduce mustul. Când și cum să îl consumi. Cristian Mărgărit: Putem să folosim câteva trucuri

ce beneficii iti aduce mustul - FOTO: Freepik@stockking
EXCLUSIV
Ce beneficii îți aduce mustul. Cristian Mărgărit, specialistul în nutriție, a explicat cum ar trebui să îl consumi.

Ce beneficii îți aduce mustul. Iată ce trebuie să știi despre această licoare specifică toamnei. Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL și Spectacola, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe cum ar trebui să consumăm această licoare specifică toamnei.

”Atenție la cantitate, pentru că acolo un volum foarte mare poate fi consumat fără să ne dăm seama. Un litru de must poate să conțină 100 de grame de zahăr, o cantitate foarte, foarte mare.

Însă, putem să folosim câteva trucuri. Să luăm aceste sucuri după ce am făcut sport, pentru că am ars deja calorii și facem doar o înlocuire a rezervelor, să îl bem cu înghițituri mici, să nu bem foarte mult suc deodată, și la foarte multe sucuri se poate face o diluție cu apă.

De exemplu, dimineața, dacă vrei un suc de portocale, îl amesteci cu apă carbogazoasă și iată că ai o băutură răcoritoare pe toată durata zilei, iar cantitatea totală de suc nu va fi atât de mare ca în situația când ai lua efectiv sticla de jumătate de litru de suc și ai vărsa-o pe gât”, a explicat Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, în exclusivitate la DC MEDICAL și Spectacola, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

Ce trebuie să știi despre must

Sucul de struguri este o băutură cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și pentru aroma dulce, ușor acrișoară. Mulți oameni îl consideră o alternativă sănătoasă la băuturile zaharoase, cum ar fi sucurile. De fapt, conform celor mai recente Ghiduri dietetice pentru americani, sucul de fructe 100% poate fi savurat ca parte a unei diete echilibrate. Cu toate acestea, din cauza conținutului său de zahăr și calorii, vă puteți întreba dacă sucul de struguri este la fel de sănătos ca și fructele proaspete, potrivit Healthline.

Sucul de struguri, beneficii

Sucul de struguri a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, acesta poate promova sănătatea inimii, a sistemului imunitar și a tractului digestiv.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Datorită conținutului său de compuși antioxidanți, mai multe studii au constatat că sucul de struguri ar putea susține sănătatea inimii.

Potrivit unei analize, flavonoidele găsite în sucul de struguri Concord ar putea ajuta la scăderea mai multor factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv:

- inflamația

- acumularea de placă în artere

- agregarea plachetară

- nivelul colesterolului și al trigliceridelor

Promovează funcția imunitară

Multe soiuri de suc de struguri sunt îmbogățite cu micronutrientul vitamina C. Vitamina C poate îmbunătăți funcția imunitară prin reducerea stresului oxidativ și susținerea funcției celulelor imunitare.

Consumul unei cantități suficiente de vitamina C în dieta zilnică poate reduce susceptibilitatea la boli și infecții, inclusiv la infecții respiratorii, cum ar fi răceala comună. Sucul de struguri este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, cum ar fi resveratrolul, un compus care poate reduce inflamația și poate regla celulele imunitare.

Susține sănătatea digestivă

Unele cercetări au descoperit că sucul de struguri ar putea susține sănătatea sistemului tău digestiv. De exemplu, un studiu recent a arătat că administrarea unui supliment de pulbere de struguri - echivalentul a aproximativ 3,4 uncii (100 ml) de suc de struguri - ar putea crește diversitatea microbiomului intestinal benefic pentru a promova sănătatea digestivă.

Este important de menționat că beneficiile mustului depind de calitatea strugurilor din care este extras și de modul în care este preparat și consumat. De asemenea, trebuie să fiți conștienți că mustul poate conține zaharuri naturale în cantități semnificative, ceea ce poate avea un impact asupra nivelului de glucoză din sânge.

Consumul moderat este recomandat în majoritatea cazurilor. Dacă aveți probleme de sănătate specifice, este întotdeauna indicat să discutați cu un profesionist medical înainte de a introduce mustul în dieta dvs.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel