Ce au în plus alimentele din făină integrală. Avantajele pentru organism

Făină integrală  FOTO: pixabay
Experții susțin că alimentele din făină integrală sunt mai nutritive față de cele din făina albă.

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că făina integrală este mai nutritivă decât restul. 

”Știați că

Făina integrală este mai nutritivă? Făina integrală conține tărâțe și germeni din bobul de grâu, iar din acest motiv ea are o aromă mai puternică de grâu și are un conținut ridicat în nutrienți (fibre, proteine, fier și vitamine)”, scrie profesorul pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

Beneficiile consumului de pâine integrală

Nu este de mirare că pâinea integrală 100% din grâu conține o mulțime de fibre și substanțe nutritive - și este una dintre alegerile cele mai sănătoase. O felie medie de pâine făcută cu făină integrală de grâu oferă 80 de calorii, 5 g proteine, 0 g grăsimi, 20 g carbohidrați și 3 g fibre.

Pâinea integrală de sută la sută conține, de asemenea, cantități variate de minerale esențiale, cum ar fi seleniu, mangan, calciu, tiamină și fosfor. Îndeplinirea nevoilor dvs. de nutrienți este foarte bună, dar scopul final al unei nutriții bune este, desigur, rezultatele efective pentru sănătate. Pâinea integrală din grâu oferă cu siguranță în acest domeniu. În plus, mai multe studii au demonstrat efectele pozitive ale cerealelor integrale asupra controlului greutății. Un studiu din 2018 a constatat că, atunci când adulții au înlocuit grâul rafinat cu grâu integral în dietele lor, aceștia au înregistrat o pierdere semnificativă de grăsime viscerală.

Cereale integrale

Cerealele integrale obișnuite sunt făină integrală de grâu, fulgi de ovăz, orez brun și făină de porumb integrală. Boabele rafinate sunt măcinate, ceea ce elimină tărâțele și germenii interiori, așa cum sunt făina albă și orezul alb. 
Specialiștii recomandă consumul mai multor cereale integrale și restricționarea cerealelor rafinate. „Când mănânci un bob integral, obțineți mai mult decât fibra din tărâțe. Veți obține, de asemenea, toate vitaminele, mineralele, grăsimile bune, proteinele, antioxidanții și alte părți sănătoase ale germenilor cerealelor. Cerealele integrale reduc riscul bolilor de inimă și al diabetului de tip 2. Persoanele care urmează o dietă bogată în cereale integrale trăiesc, de asemenea, mai mult în comparație cu cei care mănâncă alimente din cereale rafinate”, potrivit Harvard Health Publishing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel