Ce alimente și băuturi să nu consumați. Vă slăbesc imunitatea!

Specialiștii vă avertizează să nu consumați dulciuri în exces deoarece aceasta are efecte negative asupra sistemului imunitar.

Mâncarea joacă un rol esențială în menținerea unui sistem imunitar sănătos. Studiile au arătat că atunci când mâncăm alimente foarte dulci, imunitatea noastră are de suferit. ”Credeți sau nu, ceea ce puneți în gură servește ca un element constitutiv pentru un sistem imunitar puternic”, spune doctorul Samer Blackmon, specialist în Medicină Internă în Piemont.

Potrivit acestuia, atunci când mâncați multe alimente și băuturi bogate în zahăr sau carbohidrați rafinați, pe care corpul le procesează ca zahăr, se poate să scădeți puterea sistemului imunitar de a vă apăra de boli. ”O dietă completă, bogată în legume și fructe drăguțe și colorate, îi va oferi organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a combate bolile. Aceste alimente vă ajută corpul să se regleze și să se stabilizeze pentru a funcționa la performanțe maxime ”, recomandă specialistul.

Însă, ce vă sfătuiește să nu mâncați în exces sunt următoarele: sifon, alimente procesate, alimente și băuturi bogate în zahăr, glucide rafinate, băuturi alcoolice. Pe listă, Samer Blackmon adaugă și fumatul, arată piemont.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel