Ce alimente să consumi pe căldură: conțin multă apă și te vor hidrata

Un compus al brocoli este activ împotriva tumorilor FOTO: pexels.com
În zilele calde de vară, lipsa hidratării corespunzătoare ne poate crea probleme de sănătate serioase. Iată o listă de alimente care au un conținut mare de apă și au efect hidratant.

Hidratarea este foarte importantă, în special în perioada în care temperaturile cresc. Deshidratarea poate să provoace stări de disconfort, în funcție de gravitatea ei, până la dureri de cap și afectarea memoriei.

Iată câteva alimente care sunt recomandate pentru a fi consumate pe timpul verii, datorită conținutului lor mare de apă:

- Căpșuni, pepeni verzi, spanac;

Căpșunile, pepenele verde și spanacul conțin 90 - 99% apă.

- Mere, struguri, broccoli;

Merele, strugurii și broccoli conțin 80 - 89% apă.

- Banane, avocado, cartof copt;

Bananele, avocado-urile și cartofii coapte sunt alcătuite din 70-79% apă.

- Paste, somon, piept de pui;

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

Crossuri externe

pixel