Cazare GRATUITĂ pentru pacienții cu cancer. Dr. Schenker, despre orașele din România care o fac: Până la "pacient european" mai avem mult

cazare gratuita pentru pacientii cu cancer - Foto: Pexels @Thirdman
EXCLUSIV
Prof. univ. dr. Michael Schenker, președinte Comisiei Oncologice din cadrul Ministerului Sănătății, despre sprijinul oferit pacienților în vederea depistării și diagnosticării cancerului.

Pentru mulți dintre pacienți, accesul la un control de specialitate, dar și unul de rutină, poate să fie o provocare uriașă, mai ales când este vorba de cei aflați în localități la mare distanță de marile centre universitate. 

Tocmai pentru a veni în sprijinul acestora, s-au căutat și găsit soluții ușor de pus în practică, în special în ceea ce privește cazarea pacienților.  

”Cred că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la rezolvarea unor astfel de probleme. De exemplu, noi, la Craiova, am adoptat o soluție în a oferi pacienților care sunt de la distanță posibilitatea de a se caza gratuit.

La fel, la Timișoara știu că au aceeași posibilitate, pacienții care au nevoie de aceste servicii de radioterapie și care poate nu au posibilitatea să își plătească servicii hoteliere așa încât am venit în întâmpinarea necesității acestor pacienți și le oferim această posibilitate de a se caza gratuit.

Nu putem altfel decât cu astfel de soluții punctuale și particulare, de la caz la caz, de la problemă la problemă, de la necesitate la necesitate.

Repet, trebuie să avem bunăvoință și deschidere în a încerca să contribuim la rezolvarea acestor probleme, chiar noi, cei care suntem implicați în mod direct în acest sistem, în punerea în practică a tratamentelor, diagnosticului cancerului s.a.m.d.

Cred că până la dezideratul de pacient europeanmai avem ceva mult de parcurs... a fost o prăpastie destul de mare.

Progresele din ultimii ani și dezvoltarea din ultimii ani au mai îmbunătățit puțin din aceste inegalități care erau până acum ceva timp, din multe puncte de vedere.

La Craiova, echipamente vârf de gamă pentru tratarea pacienților

 

Dacă este să ne gândim la dotarea centrelor cu radioterapie, atât a celor publice, a existat prin Ministerul Sănătății, și există un program cu Banca Mondială prin care destul de multe instituții publice au fost dotate cu acceleratoare liniare noi, performante.

În Craiova, spre exemplu, au fost aduse două astfel de echipamente, iar în sistemul privat avem două acceleratoare, vârf de gamă, cu care putem trata destul de mulți pacienți.

Cred că, iar astea sunt progrese în ultimii ani, atât în sistemul public, cât și în sistemul privat, ori, procedând în felul acesta și contribuind fiecare cu ceea ce putem, întorcând înapoi în sistem, ceea ce avem posibilitatea fiecare, cred că putem, în acest fel, să contribuim și la rezolvarea unor astfel de probleme, a unor inegalități față de țările mai dezvoltate și ajungem la pacienți și la ceea ce beneficiază aceștia, în mod direct, din partea noastră, din ce în ce mai multe lucruri care îmbunătățesc situația”, a explicat prof. univ. dr. Michael Schenker, președintele Comisiei Oncologice din cadrul Ministerului Sănătății, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News, în cadrul dezbaterii "Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare".

Vezi mai multe în video:

                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel