Cauza neașteptată care provoacă arsurile la stomac. Cum să scapi de această senzație neplăcută

arsurile la stomac - FOTO: Freepik@sodawhiskey
Cu fiecare înghițitură, o senzație neplăcută de arsură urcă din stomac spre gât, însoțită de un gust amar. Aceasta este doar o mică mostră a calvarului zilnic al milioanelor de oameni care se confruntă cu refluxul acid. O afecțiune frecventă și adesea subestimată, refluxul acid poate afecta calitatea vieții și poate avea repercusiuni asupra sănătății pe termen lung. 

Refluxul acid, o afecțiune comună, poate transforma momentele de odihnă într-un coșmar, afectând somnul și calitatea vieții. Lenjeria modelatoare poate ajuta să obții curbe frumoase, dar există cu adevărat o preocupare cu privire la ceea ce se întâmplă cu corpul tău atunci când porți haine strâmte în fiecare zi.

Uneori, chiar dacă ne-am fi concentrat să purtăm haine confortabile în ceea ce privește straturile exterioare, s-ar putea să nu ne gândim de două ori să purtăm lenjerie intimă care este cu o mărime prea mică pentru noi. Dar lenjeria intimă strâmtă poate provoca ravagii și în corpul tău, începând cu semne de presiune pe piele și disconfort general pe tot parcursul zilei.

Vezi și: Cum să reduci riscul de infarct miocardic. Recunoașterea simptomelor și a măsurilor de prevenție

Arsurile la stomac și legătura cu lenjeria intimă

Dacă ai arsuri la stomac, reflux acid și alte simptome de indigestie, trecerea la lenjeria intimă care se potrivește mai bine poate ajuta. Există o legătură directă între arsurile la stomac și hainele pe care le porți.

"Hainele prea strâmte au capacitatea, atunci când sunt prea strâmte, să pună stres suplimentar pe stomac și intestine" a explicat dieteticiana înregistrată Michelle Rauch, potrivit Health Digest.

Purtarea constantă și pe termen lung a hainelor foarte strânse poate duce chiar la esofagită, a adăugat expertul. Esofagita este inflamația esofagului și una dintre cauzele pentru care se dezvoltă este refluxul acid. O digestie îmbunătățită prin renunțarea la hainele restrictive este mai ales un avantaj pentru cei cu probleme gastrointestinale. 

Pentru persoanele cu probleme de sănătate legate de boala de reflux gastroesofagian, boala Crohn sau sindromul de intestin iritabil (IBS) - procesul de digestie nu este întotdeauna ușor sau clar. Balonarea, refluxul acid și arsura la stomac sunt simptome comune când ai probleme de digestie, iar purtarea lenjeriei intime strânse poate face lucrurile și mai rău.

Vezi și: Compușii din somon care scad nivelul de colesterol și protejează împotriva bolilor cardiovasculare. O completare sănătoasă la dieta mediteraneană

Renunță la hainele strâmte

Haine strâmte - FOTO: Freepik@eprokrey

De fapt, unul dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le faci dacă ai IBS este să porți haine strâmte, mai ales când experimentezi o exacerbare, a simptomelor.

"Persoanele care suferă de afecțiuni gastrointestinale cronice precum IBS au adesea zile bune și zile rele ... dacă deja ai balonare sau disconfort abdominal", hainele strâmte nu vor face nimic mai bine, a explicat dr. Erin Hendriks.

Vezi și: Nisip și pietre la fiere: pot fi eliminate naturist? E bine să scoți colecistul preventiv? Dr. Dragoș Romanescu: În realitate nu se întâmplă asta! De la pancreatită acută, până la Oddită

Cum îți dai seama dacă hainele nu sunt o mărime corespunzătoare

Un bun principiu este să verifici dacă lenjeria intimă pe care o porți îți lasă semne pe piele. Dacă o fac, probabil că sunt prea strânse pentru tine. Vei mânca mai confortabil dacă renunți la lenjeria intimă strâmtă.

Ce se întâmplă atunci când încetezi să mai porți lenjerie intimă strâmtă este că ai putea să acorzi mai puțină atenție alimentelor pe care le consumi. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să mănânci orice și oricât doar pentru că ai evitat să porți lenjeria intimă restrictivă la cină, dar permite flexibilitate.

Lenjeria modelatoare ar putea însemna că trebuie să te limitezi la porții mai mici pentru a evita refluxul acid. În timp ce este întotdeauna o idee bună să practici controlul porțiilor și să faci alegeri sănătoase, purtarea lenjeriei intime strânse probabil că nu este calea de urmat.

În cele din urmă, țineți cont că o digestie mai bună nu este singurul lucru care se întâmplă atunci când renunți la colanți și alte lenjerii intime strânse. Poți evita, de asemenea, probleme de sănătate precum infecțiile fungice și compresiunea nervilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel