Câte kilograme trebuie să ai dacă ai între 40 și 49 de ani. Cum știi dacă ai greutatea normală pentru vârsta ta

Câte kilograme trebuie să ai dacă ai între 40 și 49 de ani - Foto: Freepik
Câte kilograme trebuie să ai dacă ai între 40 și 49 de ani. Cum calculezi indicele de masă corporală (IMC).

Greutatea ideală poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv vârsta, înălțime, compoziție corporală, nivel de activitate fizică și alți factori individuali. Nu există o valoare fixă pentru greutatea ideală în funcție de vârstă, deoarece corpul fiecărei persoane este unic. Cu toate acestea, există un anumit interval de care trebuie să țineți cont.

Pentru a oferi o idee generală, vă prezentăm niște cifre aproximative ale greutății ideale în funcție de vârstă și sex, bazate pe ghidurile de sănătate.

Virgiliu Stroescu, dezvăluire despre pepene: Explodează pancreasul. În 3 - 4 luni ai ajuns la diabet

Ce se întâmplă în corp când mănânci semințe de dovleac. Lucrul pe care nu l-ai știut până acum când le-ai mâncat

Cum se calculează greutatea ideală?

În mod tradițional, greutatea ideală a unei persoane a fost calculată pe baza unei reguli empirice, în loc de o abordare bazată pe cercetări sau pe studii de populație. Aceasta dădea greutatea ideală în funcție de înălțime și următoarele formule erau folosite în calculatoarele tradiționale de greutate:

Greutatea corporală ideală la bărbați = 50 kg + 1,9 kg pentru fiecare centimetru peste 1,5 metri.

Greutatea corporală ideală femei = 49 kg + 1,7 kg pentru fiecare centimetru peste 1,50 m

Cu toate acestea, studiile moderne arată că metoda tradițională prezintă rezultate care se corelează cu valorile indicelui de masă corporală (IMC), cu 21 pentru femei și 22,5 pentru bărbați. Indicele de masă corporală sănătos pentru bărbați și femei se situează între 18,5 și 24,9, 22 fiind chiar la mijloc.

IMC este o măsură care ia în considerare înălțimea și greutatea pentru a evalua proporția dintre ele. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că IMC nu ia în considerare compoziția corporală (procentul de grăsime, mușchi) și poate avea limite în anumite cazuri.

Un IMC sănătos este de obicei considerat a fi în intervalul 18,5 - 24,9. Însă, aceasta este doar o orientare generală și nu trebuie să fie interpretată strict.

Cum se calculează IMC

IMC = kilograme împărțit la dublul înălțimii (kilograme/metri^2)

Exemplu: La 80 KG și înalțimea de 1,70. 

IMC = 1,70 x 2 = 3,4 - IMC = 80/3,4 = 23,52

Valorile IMC se raporteaza astfel:

18,49 sau mai putin - Subponderalintre

18,50 - 24,99 - Greutate normală

25,00 - 29,99 - Supraponderalintre

30,00 - 34,99 - Obezitate (gradul I)

35,00 - 39,99 - Obezitate (gradul II)

40,00 sau mai mult - Obezitate morbidă

Deci, câte kilograme trebuie să ai la 40 de ani

Pentru a determina greutatea potrivită pentru dumneavoastră, este important să discutați cu medicul de familie sau cu un nutriționist. Acești specialiști pot lua în considerare toți factorii relevanți pentru situația dumneavoastră și vă pot oferi sfaturi personalizate referitoare la greutate și sănătate.

Pentru bărbații cu vârsta între 40 - 49 de ani:

La vârsta de 40 de ani, o greutate sănătoasă poate varia între 65 kg și 85 kg, în funcție de înălțime și compoziție corporală.

Pentru femei cu vârsta între 40 - 49 de ani:

La vârsta de 40 de ani, o greutate sănătoasă poate varia între 55 kg și 70 kg, în funcție de înălțime și compoziție corporală.

Este important să rețineți că aceste cifre sunt doar estimări generale și că variabilitatea individuală este mare. Greutatea ideală nu este singurul indicator al sănătății. Este important să vă concentrați și asupra altor aspecte ale sănătății, cum ar fi nivelul de activitate fizică, alimentația echilibrată și bunăstarea generală.

Sfaturi pentru o greutate sănătoasă

Iată o listă cu câteva sfaturi utile pentru sănătate:

Faceți exerciții fizice în mod regulat - Arde calorii și construiește mușchi.

Nu săriți peste micul dejun - Este cea mai importantă masă a zilei.

Distribuiți-vă bine porțiile de mâncare - Este esențial pentru a avea o dietă echilibrată.

Reduceți timpul pe care îl petreceți în fața unui ecran - Persoanele care au mai mult timp petrecut în fața ecranului tind să fie supraponderale.

Mâncați zilnic 5 porții de legume și fructe - În afară de vitamine, acestea au fibre care vă satură și vă reduc pofta de mâncare, potrivit Care Health Insurance.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel