Câte doze de vaccin primesc oamenii care au avut COVID. Răspunsul dr Fauci

Doze de vaccin
O singură doză de vaccin ar fi suficientă pentru cei care au avut COVID, susține un studiu al școlii de Medicină Icahn al Mount Sinai, New York, SUA.

O singură injecție a unui vaccin împotriva COVID ar fi suficientă dacă ați avut infecția, susține o nouă cercetare de la Mount Sinai, SUA. ”Oamenii care au avut COVID înainte, produc anticorpi foarte repede la niveluri mult mai ridicate decât cei care nu aveau experiență cu virusul. (...) Acest lucru ne-a condus la concluzia că un al doilea vaccin nu ar trebui să fie necesar la persoanele care au fost infectate anterior”, a declarat dr. Viviana Simon, cercetător principal la unul dintre studii și profesor de microbiologie și boli infecțioase la Școala de Medicină Icahn.

Studiile viitoare care vor examina dacă o singură doză de vaccin ar fi suficientă pentru orice grup de oameni ”ar dura câteva luni pentru a obține un răspuns semnificativ”, consideră dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA. ”La acea vreme, cantitatea de vaccin care ar fi disponibilă ar face aproape ca această întrebare să fie oarecum discutabilă", a spus Anthony Fauci, în cadrul unui briefing de la Casa Albă.

Un alt studiu din cadrul Universității din Maryland a ajuns recent la o concluzie similară, se arată pe medicalxpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel