Cătălin Botezatu, detaliu tulburător din lupta cu cancerul: Șase ore în operație am fost aproape viu. Eram ciuruit. Oameni cu operații mult mai ușoare au murit din cauza psihicului, e grav!

Catalin Botezatu - Foto: Youtube In Oglinda
Cătălin Botezatu a făcut dezvăluiri tulburătoare despre diagnosticul de cancer pe care l-a primit.

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai încercați oameni în ceea ce privește lupta cu boala. În anul 2020, în urma unei ecografii de rutină, Cătălin Botezatu a aflat că suferă de cancer la colon.

Au urmat o serie de intervenții chirurgicale și tratamente pentru celebrul designer, care a trecut prin cele mai grele momente din viața lui, încercând să pună capăt suferinței. Ajuns la o clinică din Turcia, medicii i-au descoperit tumora, dar cu toate acestea, Cătălin Botezatu a decis să se opereze în România. Cătălin Botezatu recunoaște că credința în Dumnezeu a fost cea care l-a ajutat enorm, care a reușit să-l țină sănătos, dar mai ales să-i țină psihicul sănătos.

Semnele de alarmă că ai o tumoră. Cum știi că ai cancer în faza de început

Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are cancer

 

Cătălin Botezatu a povestit totul despre cum a descoperit că are cancer și prin ce momente cumplite a trecut.

"Șase operații de cancer! Am început acum un an și jumătate, când în urma unui simplu control am descoperit un apendic mai inflamat. Doctorul mi-a spus: E un apendic mai special. Și eu i-am zis: Păi puteam să n-am eu ceva special? În spatele acestui apendic se ascundea o tumoră.

Era cancer. Am spus: care e următorul pas? Mi s-a spus că sunt mai multe variante de operații, că în România e mai delicat să le fac și am mers peste hotare, în Turcia, nu pentru că medicii din România nu sunt extraordinari, ci pentru că nu sunt condiții, aparatură.

Bineînțeles că eu am fost puternic, deși colonul era afectat. Au tăiat foarte mult și din colon, le-a fost frică să nu fugă vreo celulă cancerigenă pe undeva.

Mă simțeam ok, doar că eu de două ori pe an îmi fac un check out complet. După ce am terminat analizele generale, i-am spus medicului că simt o serie de înțepături în partea dreaptă", a spus designerul.

"Eram cadavru, slăbisem enorm. Mi-am spus că trebuie să reușesc (...) Nu puteam să mă ridic din pat", a mai spus designerul, recent.

Care e secretul în lupta cu boala. "Eu nu prea stau bine cu venele. Eram ciuruit, efectiv"

Chimioterapia sau radioterapia? Care este mai bună pentru bolnavii de cancer și câte ședințe trebuie să faci. 3 lucruri importante de știut

Operația la care a fost supus Cătălin Botezatu a durat șase ore, timp în care a fost aproape conștient de lucrurile care i se întâmplau.

Invitat în emisiunea "După faptă și răsplată", moderată de Cristina Șișcanu, Cătălin Botezatu își amintește că era destul de speriat de acea operație, motiv pentru care le întreba constant pe asistente dacă va mai trăi.

"Mor? Spuneți-mi, le ziceam la fete, iar ele îmi ziceau că nu mor. Operația a durat șase ore și am fost aproape pe viu", a mai declarat Cătălin Botezatu. 

El a mai spus că s-a recuperat complet, dar abia după ce a urmat și toată schema de tratament impusă de această boală.

"La boli de genul ăsta, cel mai important e să crezi în Dumnezeu și să fii tu foarte puternic. Contează să fii tu foarte optimist, foarte pozitiv, să crezi, să îți dorești să trăiești. Restul o fac medicii și aparatura de performanță, altfel nu reușești.

Am văzut oameni care au avut operații mult mai ușoare, dar din cauza psihicului, au murit. E grav! Dar am trecut și am trecut destul de greu.

Un an de zile a fost groaznic, eu nu prea stau bine cu venele.

Eram ciuruit, efectiv. Când vedeam că trebuie să mai îmi facă o altă gaură să mi se ia sângele. În fiecare dimineață mi se lua sânge, eram monitorizat. Spitalele în care am fost eu le numesc spitale tip NASA, sunt ceva extraordinar, dar datorită lor sunt aici", a mai spus Cătălin Botezatu.

Cancerul nu a fost singura cumpănă din viața lui Cătălin Botezatu. Vedeta are montate cinci stenturi la inimă

"Și de parca probleme nu erau de ajuns, a mai avut un hop de traversat din cauza problemelor la inimă. Am mai avut o problemă. Înainte de a face operația, am întrebat medicul cardiolog cât rezistă inima la anestezie.

Mi s-a spus maxim trei ore, trei ore și ceva. Operația mea a durat șase ore. Diferența a fost ușor pe viu. N-am simțit atunci foarte tare durere, ci când am ieșit din anestezia totală, am simțit că înnebunesc, că mi se crapă tot.

A fost urât, pentru că la câteva zile după ce această operație reușise, din cauza unor drene scoase rău, un mușchi s-a rupt și am făcut hemoragie internă", a mai spus Cătălin Măruță.

În plus, anul acesta, Cătălin Botezatu a declarat că a ajuns din nou la spital, de această dată din cauza unei pancreatite acute. 

Ce regim alimentar are Cătălin Botezatu din cauza bolilor sale

Oamenii, "niște bureți de vești proaste". Leca: Se îndreaptă spre dezastru. Nu știu ce o să se aleagă de noi, nu suntem făcuți să fim speriați, oamenii trăiesc pe speranța zilei de mâine

Din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în trecut, dar care îi mai dau bătăi de cap și astăzi, Cătălin Botezatu se ghidează în fiecare zi după un regim alimentar destul de strict. Dacă înainte, avea câteva alimente pe care le consuma frecvent, acum designerul abia dacă se mai atinge de ele. 

"Nu mănânc prăjeli deloc, nu mănânc carne în general ... mă rog, mănânc carne de vită foarte rar, deși înainte mâncam foarte multă carne de vită. Am zis că fac pauza asta acum, ca să pot să mănânc de Crăciun. Mănânc mai multe fructe. E foarte greu. Am eliminat multe plăceri culinare. Nu mănânc dulce, înainte rupeam prăjiturile, acum mai puțin. Asta nu înseamnă că le-am eliminat de tot.

Sunt ok, că dacă n-aș fi, nu aș ieși. Am grijă de mine, de regimul meu, pentru că trebuie să țin regim. Mă odihnesc atât cât pot să mă odihnesc", a dezvăluit Cătălin Botezatu, potrivit Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel