Cât timp e normal să dureze bufeurile, la menopauză. Explicația medicilor

Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare
Menopauza este o perioadă dificilă în viața unei femei, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, iar bufeurile fac, parcă, și mai dificilă această perioadă. Ba chiar mai mult, unele femei se plâng că această stare durează chiar și peste 10 ani.

Toate femeile aflate la menopauză se luptă cu nesuferitele bufeuri, acele senzații de căldură, urmate de senzații de frig. Medicii spun că pot dura de la câteva luni până la câțiva ani. Unele femei, însă, se plâng că durează chiar și peste 10 ani.

Dacă este normal sau nu, medicii de la Harvard Health Publishing explică.

Eu arată că aceste expeiențe cu bufeurile sunt obișnuite, chiar dacă în toate manualele scrie că bufeurile pot dura maxim trei, până la cinci ani, experința a arătat că sunt femei destul de multe care se plâng de aceste bufeuri mult peste cei cinci ani.

Bufeuri, la peste 60 de ani

De fapt, în ultimul deceniu, o serie de studii au confirmat faptul că, pentru unele femei, simptomele menopauzei pot să dureze mult timp după menopauză. Un studiu suedez de 430.000 de femei a constatat că 15% dintre femei în vârsta de 66 de ani, iar 9% dintre femeile în vârstă de 72 de ani au fost deranjate de bufeuri.

Un studiu din S.U.A. a constatat că 30% dintre femei au avut încă bufeuri la perioade de 10, până la 19 ani după menopauză, la fel și 20% dintre femeile care au trecut de menopauză de mai mult de 20 de ani. Un studiu a mai mult de 8.000 de femei latino-americane a constatat că mai mult de 60% au raportat aceste simptome la 12 ani după menopauză.

Perioadă îndelungată de bufeuri, la 70% dintre femei

Un studiu făcut cu peste 3.000 de femei din Statele Unite a arătat că în rândul femeilor care au început să aibă bufeuri înainte ca perioadele menstruale să se oprească, bufeurile au persistat la aproape 70% dintre ele la 12 ani după menopauză.

Medicii spun că terapia hormonală este, în general, cea mai bună opțiune pentru primii 10 ani care urmează menopauzei. Dar după această perioadă, terapia hormonală crește riscul bolilor cariace. Așadar, unii medici s-ar putea să recomande alte tratamente. Se crede că unele medicamente recomandate pentru depresie au efect și în cazul bufeurilor. Acest tip de tratament, însă, doar medicul îl stabilește.

 

Articolul orignal îl puteți găsi AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel