Cât de des ar trebui să te vopsești. Trucul care te salvează dacă ai fire albe sau vrei să-ți schimbi culoarea părului

Cât de des ar trebui să te vopsești - Foto: Freepick @Anastasia Kazakova
Ai fire albe și mergi des la coafor pentru a le vopsi? Dar oare cât de des ar trebui să apelezi la această procedură pentru a nu afecta sănătatea buclelor?

În zilele noastre, doamnele și domnișoarele nu ezită să-și vopsească părul. Fie pentru a-și schimba culoarea, fie pentru a-și face niște șuvițe, care sunt la modă, fie pentru a ascunde niște fire albe, doamnele merg la coafor pentru această procedură.

Prin urmare, și dacă ultima nuanță a părului nu te-a convins complet și vrei să-ți schimbi aspectul, știi că există o anumită frecvență de respectat între două proceduri de vopsire a părului? Care este intervalul de timp estimat? Află răspunsul din acest articol.

Cum să-ți crești genele rapid. Încearcă trucul cu rozmarin

Îți place să urmărești tendințele modei și nu eziți să-ți schimbi culoarea părului în mod regulat. Dar știi că există o limită de timp de respectat între două proceduri de vopsite a părului?  

Unele doamne sunt în permanentă căutare pentru un nou aspect al părului. În acest caz, mersul la coafor, doar pentru a-ți împrospăta tunsoarea sau a-ți vopsi părul, devine un obicei dacă nu un ritual.

Toate doamnele cedează acestei tendințe. Multe nu ezită să-și vopsească părul pentru a schimba culoarea, iar unele o fac pentru a acoperi  firele albe. Indiferent de motive, este necesar să se respecte un anumit timp între procedurile de colorarea a părului. 

Mătreața, de ce apare și cum afectează părul. Pavelina Andrei: Poate să fie o cauză 

Mai multe motive estetice te pot încuraja să-ți reîmprospătezi culoarea părului, printre care:

- pierderea strălucirii,

- rădăcini crescute,

- fire albe.

Cu toate acestea și înainte de a ceda tentației, este necesar să se respecte un timp între două colorări.

Într-adevăr, specialiștii recomandă să aștepți de la 4 până la 6 săptămâni înainte de a-ți vopsi din nou părul.

Cu toate acestea, există și vopsea de păr care are o formulă mai blândă, este redusă în amoniac, conține mai puțini oxidanți. O astfel de vopsea îți permite să scurtezi aceasta perioadă.

Tratamentele naturiste pentru păr, mit sau realitate. Pavelina Andrei: Trebuie adaptate

Cu toate acestea și dacă părul tău este foarte sensibil, specialiștii recomandă să aștepți între o lună sau chiar o lună și jumătate între două proceduri.

În plus, pentru ca vopseau să dureze mai mult, nu ezita să folosești produse care nu conțin antioxidanți. O astfel de vopsea îți va apăra părul de agresiunile externe: fie că este vorba despre poluare sau de razele soarelui.

Vopsirea părului, un risc pentru sănătate?

Colorarea permanentă, care face posibilă acoperirea păr alb sau schimbă culoarea părului, este o colorare de oxidare. Acesta atacă chimic părul pentru a-l putea recolora din interior. Amoniacul sau agenții alcalini, prezenți în aceste vopsele chimice, permit substanțelor să pătrundă în fibra capilară. Este și cazul colorantului semipermanent, chiar dacă este considerat mai puțin agresiv, deoarece conține puțin oxidant și amoniac.

Trucuri pentru tenul obosit. Cum să scapi de ochii umflați și de cearcăne

Aceste aspecte pot avea unele efecte secundare asupra sănătății, care nu pot și nu trebuie neglijate. Astfel, aceste substanțe pot irita pielea, pot provoca alergii și, mai presus de toate, pot fi toxice.

La fel ca amoniacul, o moleculă conținută în aceste produse, care poate fi corozivă pentru piele și plămâni și poate provoca dificultăți de respirație atunci când este utilizat.

Deși mai puțin corozivă, etanolamina, un derivat de amoniac, poate provoca  alergii severe atunci când este folosită în vopsirea părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel