Carnea de porc extrasă din plante și cârnați vegetali, noile alimente

Alimentația nesănătoasă
După ce a produs un înlocuitor pentru carnea de vită, o mare companie alimentară din SUA lansează pe piață carnea de porc pe bază de plante și promite, în curând, și cârnați vegetali.

Compania de produse din carne pe bază din plante Impossible Foods a anunțat marți că a făcut un nou pas după carnea de vacă realizând o alternativă la carnea de porc din care asigură că va elabora inclusiv cârnați.

Alternativa ecologică este realizată în laboratoare pe bază de soia, ulei de floarea soarelui și cocos, alături de aminoacizi, vitamine, zaharuri și fier pentru a-i da textura și savoarea tipică produselor din carne de porc și care poate fi utilizată într-o gama largă de rețete tradiționale.

„Are cu 40% mai puține calorii decât carnea, cu 60% mai puține grăsimi și zero colesterol", a asigurat consilierul delegat și fondatorul companiei Impossible Foods, Pat Brown, în cadrul prezentării produsului desfășurată luni în Las Vegas (SUA).

Imitația din carnea de porc este certificată pentru consumul adepților dietelor kosher și halal, care nu acceptă produsele derivate din carnea de porc reală. Din această carne pot fi realizate specialități precum mâncarea vietnameză Banh Mi, chiftele, 'dumplings' sau alte feluri de mâncare realizate din carne tocată.

Noile produse nu conțin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice, înotează EFE și Agerpres. 

Asemeni cărnii de vacă, Impossible Foods s-a ocupat și de o alternativă la carnea de porc care să satisfacă atât gusturile consumatorilor cât și cele ale bucătarilor: înainte de preparare carnea este roz și fragedă, iar pe măsură ce este gătită se închide la culoare și este mai suculentă.

Primul produs care reprezintă compania – „The Impossible Sausage" - va fi disponibil de săptămâna viitoare în 67 de localuri Burger King din SUA, într-un sandviș numit Croissan'wich.

Carnea de porc este cea mai consumată la nivel mondial, depășind cu mult consumul de carne de vacă, astfel încât elaborarea sa pe bază de plante are un mare potențial pe piață, mai ales în China, unde cererea de produse din această carne a escaladat în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel