Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Carne roșie, carne albă, colesterol crescut. Ce să consumi pentru a-l scădea
21 sep 2019 / 18:14
Carnea roșie este asociată cu o creștere a colesterolului, dar specialiștii au descoperit că și carnea albă are efect asemănător. De asemenea, ei au verificat ce alimente pot duce la scăderea colesterolului.
Carnea rosie și carnra albă duc la creșterea colesterolului

Colesterolul crescut este cunoscsut ca factor de risc pentru o serie de boli cardiovasculare, în special la vârste mai înaintate. Specialiștii au descoperit că un consum de carne, roșie sau albă, controbuie la creșterea colesterolului, dar au verificat și alimente care pot duce la scăderea colesterolului.

Mâncând cantități mari de carne roșie poate crește nivelul de colesterol LDL (rău), dar noile cercetări sugerează că ar trebui să vă reduceți și aportul de carne albă. Rezultatele au fost publicate online, în de The American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au ales la întâmplare 113 adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 21 și 65 de ani, cărora le-au dat să urmeze o dietă de patru săptămâni cu niveluri ridicate de carne roșie, carne albă (pui și curcan) sau proteine pe bază de plante (cum ar fi nuci, cereale integrale, produse din soia) și leguminoase, potrivit Harvard Medical School.

După aceea, nivelurile de LDL din grupul de alimente cu carne roșie ridicată au crescut, așa cum au fost prognozate, dar cercetătorii au descoperit că și la cei care au consumat carne de pasăre au avut același efect asupra nivelului LDL ca al cărnii roșii.

În comparație, oamenii din grupul care a consumat proteine vegetale au obsergvat că nivelul LDL-urilor lor a scăzut cu aproximativ 7%.

Cercetătorii au menționat fitosterolii (substanțele chimice vegetale) ale dietei, care pot scădea nivelul colesterolului, drept cel mai probabil motiv. Ei au ajuns la concluzia că reducerea consumului de carne - roșie și alb - și consumul mai multor proteine vegetale poate fi cea mai bună abordare pentru gestionarea nivelurilor LDL.

 

 


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?