Autodiagnosticarea pe internet poate...
Cariile, copii. Cariile constituie o problemă serioasă nu doar din pricina durerii și a eventualelor infecții, ci și a urmărilor pe termen lung: ore lipsite de la școală, note mai slabe, creșterea riscului de probleme de sănătate mai târziu inclusiv boli cardiace, se arată într-un material semnat de medicul Claire McCarthy, editor la Harvard Health Publishing, și postat pe blogurile health.harvard.edu.
Specialistul consideră că problemele dentare sunt ușor de prevenit, dar, din păcate, multe familii nu iau măsurile necesare. Aceasta face câteva recomandări:
1. Nu săriți peste fluorură - fluorul este foarte util atunci când vine vorba de prevenirea cariilor dentare. Prea multă fluorură nu este bună, deoarece poate duce la fluoroză, dar evitarea în totalitate a fluorurii este o mare greșeală. Nu este nevoie de "antrenament" pentru ca micuții să se obișnuiască cu pasta de dinți. De îndată ce copilul are dinți, ar trebui să folosiți pastă de dinți cu fluor. Trucul este de a folosi treptat. Începând de la 3 ani, utilizați o cantitate de pastă cât un bob de mazăre.
2. Nu eschivați de la periaj - poate fi aglomerat dimineața când încercați să scoateți pe toată lumea din casă - și este de înțeles să fiți extenuat seara după ce, într-un final, ați reușit să-i băgați pe prichindei la somn, însă periajul obișnuit este esențial pentru prevenirea problemelor. În mod ideal, perierea ar trebui să se întâmple după fiecare masă, dar de două ori pe zi este bine. O dată pe zi nu.
3. Supravegheați la început periajul copiilor - independența este minunată la copii, dar nu și când vine vorba de periajul dinților; pentru a fi foarte eficient, fiecare dinte trebuie periat în parte. Lăsați singuri cu propriile periuțe, majoritatea copiilor nu își perie dinții. Prin urmare, la piticii sub 6 ani, mai degrabă decât să le dați periuța de dinți și apoi să verificați telefonul sau să îi trimiteți la baie să se spele pe dinți, voi, părinții, ar fi bine să le arătați cum se face până când vedeți că se descurcă singuri.
4. Nu oferiți copiilor dulciuri lipicioase - zahărul este rău pentru dinți, iar delicatese precum caramelul, urșii gumați și fructele uscate nu sunt cele mai bune alegeri când vine vorba de gustări. Consumul acestor dulciuri ar trebui limitate, iar piticii ar fi bine să se spele pe dințișori după ce le mănâncă.
5. Nu evitați să mergeți la dentist devreme sau destul de des - Asociația Americană Dentară și Academia Americană de Pediatrie recomandă copiilor să vadă un dentist și să facă din asta o obișnuință. Odată ce au început, ar trebui să meargă la fiecare 6 luni pentru o verificare, curățare și îngrijire preventivă ca diverse substanțe tipice. La fel cum mergeți la medicul pediatru pentru verificări regulate, vizita la stomatolog pentru verificări regulate este cel mai bun mod de a depista problemele mai devreme și de a le preveni înainte de a începe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Alimentația echilibrată, bogată în...
Mindfulness, considerat o soluție...