Care sunt simptomele tăcute ale cancerului gastric. De ce poate fi confundat foarte ușor cu alte afecțiuni

cancer gastric foto:freepik@gpointstudio
În cele mai multe cazuri, cancerul gastric este depistat în stadiile mai severe, deoarece multe dintre simptomele sale pot fi confundate cu alte afecțiuni mai puțin severe. Care sunt aceste semne pe care ar trebui să le luăm în serios.

Cancerul gastric, cunoscut și sub numele de cancer de stomac, reprezintă o problemă de sănătate gravă, cu impact devastator asupra vieții pacienților și familiilor acestora. 

Vezi și: 3 alimente care fac bine sănătății inimii. Răzvan Ticulescu: Remediile naturiste nu pot ajuta. Alimentația trebuie să fie săracă în grăsimi animale

Cancerul gastric este o formă de cancer care se dezvoltă în mucoasa stomacului, cel mai adesea în celulele glandulare care produc mucus. Este important de menționat că cancerul gastric este considerat relativ rar, în comparație cu alte tipuri de cancer, dar rămâne una dintre principalele cauze de deces din cauza cancerului la nivel mondial.

Simptomele tăcute ale cancerului gastric

Unul dintre aspectele cele mai insidioase ale cancerului gastric este că simptomele sale inițiale sunt vagi și pot fi confundate cu alte afecțiuni mai puțin grave. Printre aceste simptome se numără:

- Indigestie persistentă și arsuri la stomac

- Balonare și eructații frecvente

- Senzație de plenitudine sau balonare excesivă după mese

- Dureri abdominale persistente

Simptomele mai avansate ale cancerului gastric pot include:

- Sângerări sau fecale negre

- Pierdere în greutate inexplicabilă

- Pierdere a poftei de mâncare

Este important să subliniem că aceste simptome pot fi atribuite și altor afecțiuni digestive, de aceea este esențial să se consulte un medic pentru evaluarea corectă și diagnosticul adecvat..

Tipuri de cancer gastric

Există mai multe tipuri diferite de cancer gastric, dar majoritatea cazurilor sunt adenocarcinoame, care se dezvoltă în celulele mucoasei stomacului. Alte tipuri mai puțin comune includ limfomul gastric și tumori stromale gastrointestinale (GIST-uri).

Diagnosticarea precoce a cancerului gastric este esențială pentru a îmbunătăți șansele de supraviețuire și tratament. Metodele de diagnostic includ endoscopia, biopsia și imagistica medicală.

Vezi și: Primul semn al urticariei. Și stresul o poate declanșa. Care sunt metodele de tratament

Cancerul gastric reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea globală, dar cu o înțelegere mai profundă a factorilor de risc, simptomelor și opțiunilor de tratament, putem îmbunătăți prognosticul și calitatea vieții pentru cei afectați de această boală. Este crucial să promovăm educația și conștientizarea în comunități, să sprijinim cercetarea în domeniu și să facilităm accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru toți cei afectați de cancerul gastric. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel