Care sunt alimentele de nelipsit în meniurile de POST. Cori Grămescu: Ne asigură necesarul de aminoacizi

Care sunt alimentele de nelipsit. FOTO Facebook @ Cori Gramescu
Nutriționistul Cori Grămescu a explicat, într-un interviu pentru Spectacola și DC News, care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească din meniu în perioada de post. 

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, spune că perioada de post poate să ne aducă unele kilograme în plus, dacă nu știm cum să combinăm alimentele. Specialistul recomandă să evităm făinoasele în exces și mâncărurile gătite cu mult ulei, în schimb, să introducem în meniu  năut, linte, mazăre și fasole boc împreună cu cereale integrale neprocesate care în mod natural nu conțin gluten în mod natural, cum ar fi quinoa, orezul integral și hrișca. 

 
”Nu trebuie să ne lipsească din alimentația zilnică nucile, semințele crude pentru că și ele, la rândul lor, completează mixul de ingrediente care ne asigură necesarul de aminoacizi. Ar trebui să asociem aceste legume fibroase cu legume consistente cum e cazul rădăcinoaselor. Dintre legumele de sezon ar fi varza, care poate fi o adiție destul de bună la mesele noastre pentru că are volum, ține de foame. Are dezavantajul că balonează destul de tare, dar ne asigură senzația de sațietate”, a explicat Cori Grămescu, în interviul cu Georgiana Ioniță.

De asemenea, nutriționistul recomandă să consumăm din plin verdețurile de sezon, cum ar fi spanacul, loboda, ștevia.

 ”Sunt foarte foarte bune pentru că au un aport caloric mic și ne țin de foame”, adaugă nutriționistul.

Cât despre alimentele tradiționale, cum ar fi zacusca și salata de vinete, Cori Grămescu spune că ele pot fi preparate și dietetic, folosind mai puțin ulei, iar în cazul salatei de vinete, să renunțăm la maioneză. 

Rețetă de post. Salată de vinete cu maioneză de dovlecel
 

„Mama mea gătește zacusca cu foarte puțin ulei, iar în salata de vinete folosește dovlecelul în locul maionezei”, a mai spus nutriționistul. 

Preparate de post ideale 

Cori Grămescu recomandă ca și în perioada postului să urmăm regula de bază a unui regim alimentar sănătos normal: trei mese pe zi și două gustări formate din alimente hrănitoare cu un aport adecvat de proteine (de această dată vegetale) și un consum ridicat de legume.

„Este foarte important ca în această perioadă să faceţi mişcare, pe cât posibil după un program regulat şi constant, şi să încercaţi, acolo unde se poate, să petreceţi cât mai mult timp în aer liber și să vă bucurați de vară și de soare. 

Citește mai departe pe Spectacola.ro

Vezi și: Sedentarismul, boala MORTALĂ a omului modern. Câte MINUTE de mișcare trebuie să faci pe săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel