Care este legătura dintre produsele lactate și refluxul acid

Produse lactate
Produsele lactate nu se numără printre cauzele recunoscute ale refluxului acid, dar unele persoane mai pot experimenta acest simptom atunci când mănâncă lactate.

Persoanele care se confruntă cu reflux acid după consumarea produselor lactate pot opta în schimb pentru opțiuni lactate mai scăzute în grăsimi sau alternative la lactate, notează Medical News Today. 

O persoană care suferă arsuri la stomac după ce a consumat lactate ar putea încerca produse care conțin mai puține grăsimi.
Persoanele cu arsuri la stomac pot avea o senzație de arsură în piept care se deplasează în sus, în gât.

Această senzație se datorează acidului din stomac care se ridică în esofag sau conducta alimentară.

Esofagul nu are aceeași protecție ca stomacul împotriva acidului și a enzimelor digestive, astfel încât contactul cu sucurile stomacale poate deteriora căptușeala.

Oamenii pot avea boala de reflux gastroesofagian (GERD) dacă se confruntă cu:

simptome frecvente ale arsurilor la stomac
dureri cronice de gât
respiratie urat mirositoare
dificultate la inghitire
senzația de mâncare rămasă în gât sau în piept
Unii oameni au, de asemenea, un gust acru sau amar în gură. Acest gust provine de la acidul care și-a făcut drum spre partea din spate a gâtului. Uneori, simptomele pot dura câteva ore.

Slujba sfincterului esofagian inferior este de a menține conținutul stomacului să se ridice în esofag. Dacă sfincterul slăbește, sucurile stomacale pot intra în esofag și pot provoca arsuri la stomac.

Relația dintre lactate și refluxul acid

Unele alimente pot slăbi sfincterul esofagian inferior, făcând mai ușor accesul conținutului stomacului la esofag.

Ghidul clinic al Colegiului American de Gastroenterologie pentru diagnosticul și managementul GERD nu listează produsele lactate ca fiind cauza arsurilor la stomac. Cu toate acestea, produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi, precum laptele integral și iaurtul, pot relaxa sfincterul, ceea ce poate duce la arsuri la stomac.

Alte alimente care pot relaxa sfincterul esofagian inferior includ:

ceapă
usturoi
mentă
cafea
ciocolată
alimente grase
mancaruri picante
mancare prajita
Unii medici recomandă evitarea tuturor alimentelor care provoacă reflux acid. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi necesar, deoarece unele persoane cu arsuri la stomac pot tolera unele dintre alimentele din această listă.

Persoanele care au arsuri la stomac trebuie să țină evidența alimentelor care le provoacă simptomele și să evite aceste alimente.

Intoleranță la lactoză

Persoanele cu intoleranță la lactoză au dificultăți în a digera lactoza din produsele lactate. Dacă mănâncă aceste alimente, pot experimenta:

balonare
durere abdominală
greaţă
vărsături
Oamenii se referă uneori la aceste simptome ca arsuri la stomac, dar comunitatea medicală nu consideră refluxul acid ca un simptom al intoleranței la lactoză.

Posibile riscuri pentru sănătate

Evitarea lactatelor, deoarece provoacă refluxul acid poate duce la deficiențe în numeroasele substanțe nutritive pe care le furnizează lactatele. Prin urmare, experții nu recomandă evitarea produselor lactate dacă nu contribuie la simptome neplăcute.

Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi pot furniza cantități similare de nutrienți ca și opțiunile lactate cu conținut ridicat de grăsimi.

Cu toate acestea, dacă o persoană dorește să evite produsele lactate, multe alternative sunt disponibile în magazinele alimentare. Persoana va trebui să aibă grijă că obține suficiente substanțe nutritive din alte surse alimentare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel