Care este diferența între înghețată și sorbet. Bilic: În funcție de buget și de gust, voi decideți

care este diferenta intre inghetata. FOTO Pexels @ Harry Cunningham
Înghețata și sorbetul, două dintre deserturile răcoroase ale verii. Care este însă diferența dintre cele acestea.

”Înghețata este, fără îndoială, desertul preferat al verii. Vorbim astăzi despre înghețata de fructe și sora ei vegană - sorbetul.

Care este diferența dintre ele? Ei bine, în primul rând la capitolul compoziție.

În înghețată avem lapte, ouă, zahăr și fructe, în schimb, în sorbet avem doar piure de fructe și zahăr.

Este un fel de spumă de fructe congelată.

Poate fi un avantaj pentru cei care vor, iată, să evite produsele de origine animală, căci aici avem produs vegan”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic pe canalul său de YouTube.

Aceeași cantitate de zahăr, unde este însă diferența dintre cele două deserturi

”Nu doar la capitolul ingrediente sunt diferențe, ci și la capitolul calorii.

Știu, nu o să vă placă, însă înghețata are de două roi mai multe calorii decât sorbetul. Avem 240 de calorii la suta de grame pentru înghețată și doar 120 pentru sorbet.

De unde vine diferența? Ei bine, din conținutul de grăsime. Pentru că în înghețată avem, nu lapte, ci frișcă, în primul rând, 30 de procente sunt frișcă și ea vine la pachet cu grăsime.

Avem și gălbenuș de ou care aduce și el grăsime și colesterol.

În schimb, în sorbet avem doar fructe și zahăr.

Că tot vorbeam de zahăr, ambele variante au același conținut de zahăr, cam 28 de grame la sută.

Deci 12 grame de grăsime, zero grame de grăsime, zahăr egal. Și din cauza aceasta conținutul de calorii este dublu (n.r. în înghețată).

În schimb, aici avem de două ori mai multă pulpă de fructe, pentru că în sorbet avem 50% pulpă de fructe și apoi zahăr”, a mai spus Mihaela Bilic.

De altfel, nutriționistul a ținut să sublinieze că depinde de fiecare în parte ce variantă de desert de vară alegem.

”Cu siguranță înghețata este mai cremoasă, mai untoasă, pentru că avem frișcă, în schimb sorbetul este mai apos și mai răcoritor. 100 de calorii pentru o cupă, la înghețată, și doar 50 pentru sorbet. În funcție de buget și de gust, voi decideți”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Ce înghețată trebuie să mănânci ca să nu te îngrași. Medic: Asta e ideal. Nu trebuie să o elimini

Înghețata poate să vă cauzeze neplăceri în ceea ce privește kilogramele. Nutriționiștii susțin că o porție mică de înghețată conține mult zahăr, ceea ce afectează dieta. Medicul Amalia Arhire a explicat pe pagina sa de Facebook cum să consumăm înghețata fără a avea probleme cu kilogramele.

”Mulți apelează la înghețată pentru a se răcori într-o zi călduroasă! Însă o înghețată are combinația de grăsime cu zahăr care îngrașă atât de mult într-un volum mic!

Asta nu înseamnă că trebuie să o elimini, cu să o mănânci cu măsură! Și dacă e vorba de copilul tău să i-o oferi la o gustare și să o compenseze cu o oră de mișcare!”, a scris medicul pe Facebook.

Înghețata conține foarte multe calorii, grăsimi și zahăr. O cupă de înghețată de vanilie are 222 kcal, iar cea de ciocolată are 254 kcal. Majoritatea acestor calorii provin din cantitatea de zahăr ridicată, dar și din cantitatea ridicată de grăsimi.

Un consum constant de înghețată crește greutatea. Și să nu uităm că este cremoasă, este rece, incredibil de bună la gust și creează dependență. Această dependență este creată de nevoia creierului pentru confort și plăcere, nu de nevoile nutriționale ale corpului. Medicul ne explică câtă înghețată putem mânca.

”Ai grijă însă la numărul de cupe și la cornet/topping! Ideal să fie fără cornet sau cu unul mic și să fie până în 60-70 g! Dacă vrei 2 cupe, una să fie de sorbet - eu am avut una de sorbet de mango și una de ciocolată neagră!

Totul m-a costat până în 250 calorii și am făcut 23000 de pași așa că am ars zahărul și grăsimile din ea! Nu uita, înghețata poate fi provocarea verii pentru mulți, pe lângă ice tea/sucurile din fructe/frappe uri sau bere! Citește mai departe AICI.

Vezi și: Cum ne putem proteja de alimentele falsificate. Bilic: Primul semn de suspiciune...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel