Care este cel mai bun moment al zilei pentru exerciții. Beneficiile antrenamentelor de dimineață vs. seară

exercitii Foto: Freepik @master1305
Indiferent de programul tău, alegerea momentului potrivit pentru exerciții, poate avea un impact semnificativ asupra sănătății și performanței tale.

În ciuda importanței exercițiilor fizice pentru sănătatea și bunăstarea noastră, mulți oameni se străduiesc să găsească timp pentru ele din cauza programului lor încărcat. Cu toate acestea, este posibil să maximizezi obiectivele de fitness prin programarea antrenamentelor la anumite ore, ceea ce poate ajuta la gestionarea cerințelor unei vieți ocupate.

Antrenamentul de dimineață oferă numeroase beneficii, inclusiv realizarea unui antrenament înainte de a începe ziua, reducerea distragerii atenției de la fotografiile cu alimente, creșterea activității fizice pe parcursul zilei și creșterea metabolismului.

Studiile au arătat că femeile cu o greutate corporală sănătoasă sau supraponderală care au mers în pas vioi timp de 45 de minute au fost mai puțin distrase de fotografiile cu alimente delicioase, în comparație cu cele care nu au făcut exerciții fizice. În plus, exercițiile fizice de dimineață pot duce la creșterea activității fizice pe parcursul zilei, deoarece ajută la arderea caloriilor pe tot parcursul zilei.

Exercițiile fizice de dimineață pot îmbunătăți, de asemenea, calitatea somnului, deoarece exercițiile fizice cresc ritmul cardiac și temperatura corpului, ceea ce poate împiedica somnul în timpul sesiunilor de transpirație nocturne târzii. Studiile au arătat că antrenamentul la ora 7 dimineața, în comparație cu cel de mai târziu după-amiaza sau seara, poate ajuta persoanele să aibă un somn de mai bună calitate pe timp de noapte.

Exercițiile fizice pe stomacul gol pot ajuta, de asemenea, la arderea mai multor grăsimi, deoarece cei care fac exerciții fizice pot arde cu până la 20% mai multă grăsime corporală atunci când merg la sală cu stomacul gol. Aceasta este o performanță mai ușor de realizat dimineața, înainte de micul dejun, decât după o zi întreagă de alimentație obișnuită. În general, antrenamentul de dimineață poate oferi numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea stării de spirit, creșterea activității fizice și îmbunătățirea sănătății generale.

Citește și: Nefumătorii și cancerul pulmonar: mutațiile genetice îngreunează tratamentul. Este a cincea cauză principală de deces în lume în rândul nefumătorilor

Foto: Freepik @EyeEm

Antrenamentul după-amiaza sau după orele de program poate oferi numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea funcției musculare, a forței, a activității enzimatice și a rezistenței. Temperatura corpului crește pe parcursul zilei, ceea ce face ca acesta să fie cel mai eficient moment pentru a face exerciții fizice. Între orele 14.00 și 18.00, temperatura corpului este cea mai ridicată, ceea ce face ca acesta să fie momentul cel mai potrivit pentru exerciții fizice. Cinetica de absorbție a oxigenului este mai rapidă seara, ceea ce permite o utilizare mai eficientă a resurselor.

Vezi și: Cum poate yoga să trateze simptomele refluxului gastroesofagian. Poziții benefice pentru sănătatea digestivă

Antrenamentul după-amiaza și seara oferă, de asemenea, cel mai rapid timp de reacție, ceea ce este crucial pentru exerciții precum antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (HIIT) sau munca de viteză pe banda de alergare. După-amiezile târzii au, de asemenea, cea mai scăzută frecvență cardiacă și tensiune arterială, reducând riscul de accidentare și îmbunătățind performanța.

În timp ce unii se pot îngrijora cu privire la perturbarea somnului, un studiu a constatat că ridicarea greutăților seara a dus la o calitate mai bună a somnului și la un somn mai lung decât cei care au făcut același antrenament dimineața. În general, antrenamentul după-amiaza sau după orele de program poate oferi numeroase beneficii pentru sănătatea și performanța generală.

Exercițiile fizice sunt importante, indiferent de momentul zilei. Este esențial să găsești o oră care să îți convină și care să se potrivească cu programul tău și să o respecți. Consecvența în regimul de antrenament poate duce la câștiguri mai mari de antrenament, făcându-l cel mai important aspect al exercițiilor fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel